Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΑΡΡΗΚΤΩΝ


Συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά τρία άτομα, δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη αλλοδαποί για διακεκριμένες κλοπές σε οικίες


IMG_0074.JPGΈχουν εξιχνιαστεί συνολικά δεκαοχτώ υποθέσεις διαρρήξεων σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας, από τις οποίες αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα

Εξαρθρώθηκαν από Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας δύο ομάδες διαρρηκτών, αποτελούμενες η πρώτη από τρεις τουλάχιστον αλλοδαπούς και η δεύτερη από δύο ημεδαπούς, οι οποίοι  επιδίδονταν στην συστηματική διάπραξη διαρρήξεων σε σπίτια  σε διάφορες περιοχές στην Κέρκυρα.

Για τις  υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία στην πρώτη 
περίπτωση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, σε βάρος 24χρονου αλλοδαπού Αλβανικής καταγωγής, καθώς και δύο ακόμη ομοεθνών συνεργών του, οι οποίοι αναζητούνται, για διακεκριμένες διαρρήξεις κατά συναυτουργία, καθώς και για απείθεια και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, ενώ στην δεύτερη περίπτωση από το Αστυνομικό Τμήμα Παλαιοκαστριτών σε βάρος δύο ημεδαπών 36 και 41 ετών ομοίως για διακεκριμένες κλοπές.


IMG_0075.JPG
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ εντόπισαν   αρχικά χθες (12.02.2013) το πρωί στην πόλη της Κέρκυρας, το αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν ο 24χρονος  μαζί με τους συνεργούς του, οι οποίοι στην θέα τον αστυνομικών που επιχείρησαν να τους ακινητοποιήσουν, τράπηκαν πεζοί σε  φυγή, εγκαταλείποντας το αυτοκίνητό τους.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 24χρονου, ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι,  και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν κλεμμένα κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ραδιόφωνο αυτοκινήτου και άλλα αντικείμενα ενώ στο αυτοκίνητο  που εγκατέλειψαν  βρέθηκαν  διαρρηκτικά εργαλεία.


Μέχρι στιγμής από την συνδυαστική αξιοποίηση των στοιχείων της 
έρευνας έχουν εξιχνιαστεί  πέντε περιπτώσεις διαρρήξεων, κυρίως οικιών, στην πόλη της Κέρκυρας, κατά τις οποίες ο 24χρονος από κοινού με τους δύο ακόμη συνεργούς την τελευταία εβδομάδα, αφαίρεσαν κοσμήματα, τηλεοράσεις και χρήματα μέρος, των οποίων βρέθηκαν στο σπίτι του 24χρονου.
IMG_0078.JPG
Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους, οι τρείς αλλοδαποί ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες ακόμη τεσσάρων διαρρήξεων που διέπραξαν το τελευταίο χρονικό διάστημα,  σε σπίτια περιφερειακά της πόλης της Κέρκυρας, από τα οποία αφαίρεσαν χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας 8000 ευρώ περίπου.

Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθησαν χθες (12.02.2013) τις πρωινές ώρες  στην Κάτω Κορακιάνα Κέρκυρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παλαιοκαστριτών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παλαιοκαστριτών, δύο ημεδαποί ηλικίας 36 και 41 ετών,  τη στιγμή που επιχειρούσαν να διαρρήξουν περίπτερο.


IMG_0076.JPGΣε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες διαρρήξεις, καθώς από την μέχρι στιγμής έρευνα,  έχει διαπιστωθεί ότι οι δύο ημεδαποί από το Σάββατο (19.01.2013) το βράδυ έως και χθες το πρωί, διέρρηξαν συνολικά τρία σπίτια και μία εμπορική επιχείρηση, από τα οποία αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά, ενώ αποπειράθηκαν ακόμη να διαρρήξουν εκτός από το περίπτερο, τέσσερα ακόμη σπίτια στην Κάτω Κορακιάνα Κέρκυρας.


IMG_0077.JPGΣτην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και η δίκυκλη μοτοσυκλέτα με την οποία κινούνταν.
Οι συλληφθέντες και των δύο περιπτώσεων, θα οδηγηθούν στον κ. 
Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων. Σε εξέλιξη βρίσκεται παράλληλα η έρευνα για τον εντοπισμό των δύο αλλοδαπών συνεργών του 24χρονου.