Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΙΚΑ:ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ...

ΣΟΦΙΑ ΛΙΒΕΡΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους 450 πανελλαδικά εργαζόμενους του ΙΚΑ, οι οποίοι βρίσκονται σε διαδικασία απόλυσης, παρ’ όλες τις δεσμεύσεις της τρικομματικής κυβέρνησης, Ν.Δ., ΔΗ.ΜΑΡ., ΠΑ.ΣΟ.Κ., και του, αριστερού κατά τα άλλα, Υπουργού κου. Μανιτάκη ότι δε θα απολυθεί κανείς.
Τη στιγμή που το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας καταρρέει, διότι οι μόνοι αιμοδότες του είναι οι εναπομείναντες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, με οποιαδήποτε μορφή εργασίας, οι ανείσπρακτες οφειλές των εργοδοτών ξεπερνούν τα 15 δισεκατομμύρια, Επιπλέον, οι επιτροπές πιστοποίησης αναπήρων λειτουργούν κάθε 6 ή 8 μήνες, λόγω έλλειψης προσωπικού, προκαλώντας αφάνταστη ταλαιπωρία στους δικαιούχους, η απονομή συντάξεων παίρνει κατά μέσο όρο από 15-24 μήνες, η εξυπηρέτηση στις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ επιβραδύνεται όλο και περισσότερο για τους ασφαλισμένους και οι έλεγχοι για τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία είναι ανύπαρκτοι.
Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στο καταρρέον Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, την ίδια στιγμή η συγκυβέρνηση απολύει υπαλλήλους, οι οποίοι μάλιστα έχουν προσληφθεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες κι οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την εξομάλυνση όλων των παραπάνω προβλημάτων.
Καλούμε τους κυβερνώντες να αναθεωρήσουν τη στάση του και να μην προβούν στις συγκεκριμένες απολύσεις και δηλώνουμε παράλληλα ότι θα συμπαρασταθούμε στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ΙΚΑ.