Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ Η ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ !

Κατασχέσεις μισθού-περιουσίας, για «αμετανόητους» οφειλέτες

Ειδοποιητήρια σε 2,5 εκατομμύρια έλληνες φορολογούμενους που έχουν χρέη θα αποσταλούν έως τις 10 Μαρτίου, όπως αποφασίσθηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον γενικό γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχαρη. Από τους οφειλέτες θα ζητείται να ανταποκριθούν άμεσα στην πρόσκληση είτε για εξόφληση, είτε για...

... ρύθμιση των οφειλών τους, ενώ σε περίπτωση που δεν ανταποκριθούν θα αποστέλλεται δεύτερη επιστολή, σε αυστηρότερο τόνο, με την οποία θα ενημερώνονται ότι ξεκινούν οι διαδικασίες κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων και των εισοδημάτων τους.
Στη σύσκεψη ξεκαθαρίστηκε ότι θα κατάσχονται και μισθοί, στο τμήμα άνω των1.000 ευρώ. Στόχος είναι να εισπραχθούν από τα ληξιπρόθεσμα χρέη 1,9 δισ. ευρώ φέτος.
Το απόγευμα της Δευτέρας, ο νέος γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης έδωσε εντολή στους επικεφαλής των μεγάλων εφοριών για "κυνήγι" μικρών και μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους προϊσταμένους των ΔΟΥ ζητήθηκε να ενισχύσουν τα δικαστικά τους τμήματα και να κυνηγήσουν όποια οφειλή θεωρείται εισπράξιμη, κυρίως τις νέες ληξιπρόθεσμες που δημιουργήθηκαν μέσα στο 2012.
Οι οφειλέτες που θα λάβουν ειδοποιητήρια για τις οφειλές τους θα είναι αντιμέτωποι με την απειλή κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, καταθέσεων, μισθών και συντάξεων ακόμη και μικροοφειλετών.
Μάλιστα, οι έφοροι, θα ελέγχονται ανά τρίμηνο για το εάν έχουν πιάσει τους στόχους τόσο στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων όσο και εσόδων.
Η ανησυχία του οικονομικού επιτελείου στηρίζεται στα στοιχεία που δείχνουν ότι το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών εκτινάχθηκε στα 56 δισ. ευρώ, με τα 13,2 δισ. να είναι νέα χρέη που δημιουργήθηκαν μέσα στο 2012. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, 550.000 φορολογούμενοι δεν πλήρωσαν το έκτακτο τέλος ακινήτων για το 2011.
Στους υποψήφιους, που αναμένεται να λάβουν ειδοποιητήριο για πληρωμή ή κατάσχεση, περιλαμβάνονται:
·         2,3 εκατ. φορολογούμενοι που χρωστούν έως 3.000 ευρώ στο Δημόσιο, με συνολικές οφειλές 1,1 δισ. ευρώ
·         100.000 φορολογούμενοι που χρωστούν από 3.000 έως 300.000 ευρώ, με συνολικές οφειλές 3 δισ. ευρώ
·         5.770 φορολογούμενοι με χρέη από 300.000 έως 1 εκατ. ευρώ και 1.500 φορολογούμενοι με χρέη πάνω από 1 εκατ. ευρώ και συνολικές οφειλές 35 δισ. ευρώ.
Πηγή: tvxs.gr