Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΙΔΟΥ Ο ZΑΜΠΛΟΥΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ....

...τη Δημαρχία της Νέας Υόρκης Αμερικής

Πρόκειται για τον μεγιστάνα Τζον Κατσιματίδη ο οποίος κατάγεται απο τη Νίσυρο και θέλει να γίνει ο πρώτος πολίτης της Νέας Υόρκης. "Είμαστε περήφανοι για τον συμπατριώτης μας που επισκέπτεται τον τόπο του κάθε χρόνο" δήλωσε στο Newsit o Δήμαρχος του νησιού. ζωή του 64χρονου ελληνοαμερικανού δισεκατομμυριούχου μοιάζει με σενάριο ταινίας. 









Γεννήθηκε στη...

... Νίσυρο και οι γονείς του μετανάστευσαν στην Αμερική το 1949 όταν εκείνος ήταν μόλις 6 μηνών με την ελπίδα πως θα φτιάξουν μια καλύτερη ζωή. Εγκαταστάθηκαν στο Χάρλεμ και ο πατέρας του που ήταν φαροφύλακας βρήκε δουλειά ως βοηθός σερβιτόρου.


Τα δύσκολα παιδικά χρόνια γεμάτα φτώχεια δεν πτόησαν τον Τζον Κατσιματίδη ο οποίος μορφώθηκε στα δημόσια σχολεία της Αμερικής. Ξεκίνησε να σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης για να γίνει ηλεκτρολόγος - μηχανικός αλλά τελικά παράτησε τις σπουδές του και έπιασε δουλειά σε ένα παντοπωλείο το οποίο τελικά αγόρασε.

Από αυτό το παντοπωλείο ο δαιμόνιος Έλληνας έχτισε την αυτοκρατορία της Red Apple και επεκτάθηκε και σε άλλες δραστηριότητες που του απέφεραν τεράστια κέρδη. Σήμερα διαθέτει διυλιστήρια, βενζινάδικα, αμέτρητα ακίνητα ενω εκδίδει και τη 15νθημερη ομογενειακή εφημερίδα "Τhe Hellenic times".

O Τζον Κασιματίδης ήταν υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον αλλά τη δημαρχία της Νέας Υόρκης στις εκλογές που θα γίνουν τον ερχόμενο Νοέμβριο τη διεκδικεί με το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Με την Χίλαρυ Κλίντον και την Ντόρα Μπακογιάννη Με την Χίλαρυ Κλίντον και την Ντόρα Μπακογιάννη

Ο ελληνοαμερικανός μεγιστάνας ειναι παντρεμένος με την Μάργκο Βοντερσάαρ και έχει δύο παιδιά, την Άντρεα και τον Τζον τζούνιορ. Η κόρη του μάλιστα είναι παντρεμένη με τον εγγονό του Ρίτσαρντ Νίξον ο οποίος έχει το όνομα του διάσημου παππού του.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΗ ΝΙΣΥΡΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ 
Οπως δήλωσε στο Νewsit o Δήμαρχος Νισύρου Νίκος Καρακωνσταντίνου "είμαστε πολύ περήφανοι για τον Τζον Κασιματίδη. Είναι ένας άνθρωπος πολύ απλός που επισκέπτεται το νησί για μία εβδομάδα κάθε Δεκαπεντάυγουστο. Μιλάει με όλο τον κόσμο πάντοτε με ευγένεια και ποτέ δε κάνει επίδειξη του πλούτου του.

Με τον Δήμαρχο Νισύρου πριν 3 χρόνια στο λιμάνι του νησιού. (Από αριστερά:Ο  Κωνσταντίνος Ράλλης,ο Αντώνης Εμμανουηλίδης, ο Δήμαρχος Νίκος Καρακωνσταντίνος και ο Τζον Κατσιματίδης)Με τον Δήμαρχο Νισύρου πριν 3 χρόνια στο λιμάνι του νησιού. (Από αριστερά:Ο Κωνσταντίνος Ράλλης,ο Αντώνης Εμμανουηλίδης, ο Δήμαρχος Νίκος Καρακωνσταντίνος και ο Τζον Κατσιματίδης)

Εαν τον δει κάποιος δε θα καταλάβει οτι προκειται για δισεκατομμυριούχο. Εχει φροντίσει να φτιάξει το πατρικό του σπίτι στο Μανδράκι αλλά ο ίδιος μένει στη θαλαμηγό του όταν έρχεται στη Νίσυρο.

Το πατρικό σπίτι του έλληνα μεγιστάνα στο Μανδράκι Το πατρικό σπίτι του έλληνα μεγιστάνα στο Μανδράκι

Φέρνει μαζί του σπουδαίους επιχειρηματίες και διαφημίζει το νησί μας. Ερχεται σχεδόν πάντα με τα παιδιά του. Μαλιστα έχει έρθει και ο γαμπρός του, ο εγγονός του Νίξον στον οποίο ευχήθηκα μια μέρα να γίνει ο επόμενος προεδρος της Αμερικής. Ευχόμαστε στον Τζον Κασιματίδη καλή επιτυχία" είπε τέλος ο κύριος Καρακωνσταντίνου ο οποίος μας διέθεσε και τις φωτογραφίες του κυρίου Κατσιματίδη από τη Νίσυρο. 

Newsit