Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΒΑΤΙΚΑΝΟ: Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ.....

Το όραμα του Αγίου Μαλαχίας, με την λίστα των 111 Ποντιφικών, ζωντανεύει η παραίτηση σοκ του Πάπα

Αρχηγοί κρατών, επικεφαλής των θρησκευτικών δογμάτων, έμπειροι παρατηρητές των τεκταινομένων στο Βατικανό, ακόμη και οι πλησιέστεροι συνεργάτες του Ποντίφικα έμειναν άφωνοι, όταν πληροφορήθηκαν την επιθυμία του Πάπα Βενέδικτου να υποβάλει στις 28 Φεβρουαρίου την παραίτησή του.
Πέρασαν ήδη περίπου 600 χρόνια από την...
...τελευταία παραίτηση ενός Πάπα της Ρώμης. Ήταν το 1415 όταν ο Γρηγόριος ο 12ος αποχωρούσε από τον παπικό θρόνο εν μέσω σχίσματος και εσωτερικών διαφωνιών στο σώμα της Εκκλησίας. Έξι αιώνες είναι ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι προφανές πως η Καθολική Εκκλησία βιώνει ένα σοκ, αφού η μνήμη έχει πλέον ταφεί στο πέρασμα των αιώνων.
Ο Πάπας Βενέδικτος εξελέγη από το Κονκλάβιο πριν από μόλις οκτώ χρόνια, το 2005, και ήταν από τους γηραιότερους ιεράρχες που αναλάμβαναν αυτήν την ευθύνη. Τον τελευταίο καιρό τα σημάδια του χρόνου ήταν πια εμφανή στο σώμα του γηραιού Ποντίφικα. Ο αδελφός του, ηλικίας 89 ετών, δήλωσε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας ότι «το γήρας είναι πολύ βαρύ πάνω στους ώμους του».
Ο γιατρός του Πάπα Βενέδικτου του ζήτησε να διακόψει τις υπερατλαντικές μετακινήσεις του. Το τελευταίο διάστημα ο φακός της τηλεόρασης είχε «συλλάβει» τον ιεράρχη να περπατά με κόπο υποβασταζόμενος από τους βοηθούς του.
Κατά τους κανόνες της Εκκλησίας, η παραίτηση ενός Ποντίφικα είναι δυνατή, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα εκφραστεί εν πλήρη ελευθερία και θα εξηγηθεί επιμελώς. Ο Βενέδικτος σεβάστηκε και τις δύο αυτές προϋποθέσεις. Θα εξηγήσει την 28η Φεβρουαρίου στη λατινική γλώσσα τους λόγους που τον ώθησαν να λάβει αυτήν την απόφαση.
Αποφάσισε να μη συμμετάσχει στο Κονκλάβιο που θα επιλέξει τον νέο Πάπα της Ρώμης. Θα παραμείνει σε παπικό κατάλυμα, έως ότου εγκατασταθεί σε ένα ανακαινισμένο γυναικείο μοναστήρι εντός του Βατικανού. Ο διάδοχός του θα πρέπει να έχει εκλεγεί με την παραδοσιακή μέθοδο έως το Πάσχα των Καθολικών, το αργότερο, δηλαδή, έως τα τέλη Μαρτίου.
Η μάχη διαδοχής έχει ήδη αρχίσει, με τον αρχιεπίσκοπο της Αμερικής, τον επίσκοπο Καναδά και της πόλης του Μιλάνου να είναι από τους δελφίνους, ενώ ο επίσκοπος Βιέννης με μία αμφίσημη δήλωση φαίνεται -προς το παρόν- να παραμένει σιωπηλός παρατηρητής. «Η καρδιά μου βρίσκεται στη Βιέννη και την Αυστρία» είπε.
Η διαδικασία διαδοχής στο Βατικανό, εκτός από το τελετουργικό και τον άσπρο ή μαύρο καπνό από τη μικρή καπνοδόχο, είναι ταυτισμένη με ίντριγκες, υπόγειες συμμαχίες, παρεμβάσεις των ισχυρών του κόσμου και λυκοφιλίες της τελευταίας στιγμής. Η ιστορία του Βατικανού είναι συνυφασμένη με την έννοια της ίντριγκας.
Είναι γεγονός, ωστόσο, πως η θητεία του Βενέδικτου άφησε εκτεθειμένη την Εκκλησία του Βατικανού σε μία σειρά από ζητήματα που κατά την εφημερίδα «Guardian» του Λονδίνου είναι κομβικά. Το ζήτημα της παιδοφιλίας και της κακοποίησης ανηλίκων αγοριών από καθολικούς ιερείς συντάραξε το ποίμνιο, η δε αντίδραση του Πάπα δεν ήταν η αναμενόμενη. Η θέση του Ποντίφικα έναντι της χρήσης προφυλακτικού κυρίως στην Αφρική που μαστίζεται από το AIDS κατέδειξε πως η επιμονή στα συντηρητικά πρότυπα και παραδόσεις είναι ακόμη ισχυρότερη από τα κελεύσματα των καιρών.
Η εξήγηση του Βενέδικτου ότι ο Χριστός επέλεξε 12 άνδρες για Αποστόλους και καμία γυναίκα θα μείνει ανεξίτηλα στη μνήμη όλων εκείνων που επιθυμούν να δουν την Καθολική Εκκλησία να ευθυγραμμίζεται με την εποχή της.
Ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος δεν θα αναφερθεί σαν κάτι το ιδιαίτερο από τους μελλοντικούς ιστορικούς ως προς το έργο του. Θα αναφέρεται, ωστόσο, ως ο Πάπας που τόλμησε να υποβάλει την παραίτησή του διαισθανόμενος πως οι δυνάμεις του τον εγκαταλείπουν. Συνήθως, ο Πάπας της Ρώμης εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του Θεού επί της Γης. Η ίδια η λέξη Ποντίφικας σημαίνει γεφυροποιός, εκ του Pons (γέφυρα) και - fex < facio (κάνω), με αναφορά στη γέφυρα του ποταμού Τίβερη. Επί της ουσίας, ωστόσο, η έννοια της λέξης είναι σαφής. Ποντίφικας είναι εκείνος που αναλαμβάνει τον ρόλο της γέφυρας μεταξύ Θεού και ανθρώπων. Ο Πάπας Βενέδικτος έδειξε, λοιπόν, ότι υποκλίνεται μπροστά στην ανθρώπινη φύση και ότι το γήρας ου γαρ έρχεται μόνον. Γι’ αυτό αξίζει να τον θυμόμαστε.
H προφητεία του Αγίου Μαλαχία για μαύρο Πάπα
(Το όραμα και η λίστα με τους 111 Ποντίφικες)
Μπορεί το ημερολόγιο των Μάγια να μην τα κατάφερε με την πρόβλεψή του για το τέλος του κόσμου, όμως πολλοί υποστηρίζουν ότι ίσως ο Άγιος Μαλαχίας βγήκε αληθινός με τις δικές του προφητείες.
Έπειτα από την παραίτηση - βόμβα του Πάπα Βενέδικτου, οι Ιταλοί άρχισαν να κάνουν λόγο για προφητείες, ξεκινώντας από τον σκηνοθέτη Νάνι Μορέτι και την ταινία του «Habemus Papam» που μιλούσε για παραίτηση Ποντίφικα, προχωρώντας σε όσα είχε προβλέψει ο Νοστράδαμος για ένα αναπάντεχο γεγονός που θα συνταράξει την εκκλησία και φτάνοντας ως τον Άγιο Μαλαχία ο οποίος είχε προβλέψει την παραίτηση του Πάπα αλλά και την έλευση ενός μαύρου Πάπα ο οποίος θα είναι και ο τελευταίος πριν το τέλος του κόσμου.
Κατά τη διάρκεια λοιπόν μιας επίσκεψης στη Ρώμη του Αγίου Μαλαχία Αρχιεπισκόπου της Ιρλανδίας το 1139, είχε ένα όραμα όπου του αποκαλύφθηκαν τα ονόματα των αρχηγών της καθολικής εκκλησίας που θα εκλέγονταν μέχρι τη συντέλεια του κόσμου, σε μια λίστα από 111 Ποντίφικες.
Τα ονόματα της λίστας αυτής φαίνεται πως αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, κάνοντας όσους πιστεύουν σε προφητείες για τη συντέλεια του κόσμου να ανησυχούν έντονα.
Και αυτό γιατί ο Άγιος Μαλαχίας είχε προβλέψει πως ο προτελευταίος Πάπας θα είναι ο Βενέδικτος, τον οποίο θα ακολουθήσει ο Πέτρους Ρομάνους κατά τη διάρκεια της θητείας του θα έρθει η καταστροφή της Ρώμης και το τέλος του κόσμου.
Μάλιστα μερικοί μελετητές δίνουν βάση και σε μια άλλη πτυχή της προφητείας η οποία αναφέρει τον ερχομό του «μαύρου Πάπα», την ώρα που από τους επικρατέστερους διαδόχους του Πάπα Βενέδικτου είναι και ο 81χρονος Νιγηριανός Φράνσις Αρίντζε αλλά και ο 63χρονος καρδινάλιος από την Γκάνα, Πίτερ Κόντβο Απία Τουρκσόν.
Βέβαια το κείμενο του Αρχιεπισκόπου της Ιρλανδίας αμφισβητείται έντονα από την Καθολική Εκκλησία, ενώ οι ερευνητές θεωρούν ότι είτε η προφητεία δεν ανήκει στον Άγιο Μαλαχία αλλά στον Νοστράδαμο, είτε ότι το κείμενο είναι πλαστό, είτε ότι προστέθηκε αργότερα και παραποιήθηκε.


Press-gr