Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ο "ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ !

Φωτογραφία για Ο Μεγάλος Αδερφός είναι εδώ - και επίσημα
Η εταιρεία αμυντικών συστημάτων Raytheon ανέπτυξε λογισμικό το οποίο είναι σε θέση να παρακολουθεί τις κινήσεις ατόμων και να προβλέπει μελλοντικές συμπεριφορές μέσω συλλογής δεδομένων από websites κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το Guardian που έφερε το θέμα στη δημοσιότητα, το σύστημα που ανέπτυξε η Raytheon είναι σε θέση να...

... συλλέγει και να αναλύει τεράστιες ποσότητες πληροφοριών από υπηρεσίες όπως τοFacebook και το Twitter.

Το software ονομάζεται RIOT (Rapid Information Overlay Technology) και όπως δήλωσαν από την εταιρεία δεν έχει ακόμη πωληθεί σε κάποιον ενδιαφερόμενο. Σημείωσαν όμως πως η τεχνολογία του είναι γνωστή στην κυβέρνηση των ΗΠΑόπως και σε εταιρείες της χώρας, αφού υπήρξε κοινή έρευνα και ανάπτυξη από το 2010, για τη δημιουργία ενός εθνικού συστήματος ασφαλείας ικανό να αναλύειτρισεκατομμύρια δημοσιεύσεων στο Internet.

Οι δυνατότητες του RIOT έχουν προκαλέσει αντιδράσεις για παραβιάσειςπροσωπικών δεδομένων και ατομικών ελευθεριών, όπως επίσης και το ενδιαφέρον από υπηρεσίες πληροφοριών διαφόρων χωρών.


Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη του να αποκτήσει ένα πλήρες προφίλ για οποιοδήποτε άτομο δραστηριοποιείται στα κοινωνικά δίκτυα, με αναλυτικές πληροφορίες για αυτό και τους φίλους του, τις δημοσιεύσεις του (και τις απόψεις του) τα μέρη που έχει επισκευθεί κ.λπ. Οι γεωγραφικές πληροφορίεςαντλούνται ακόμη και από τις πρόσθετες πληροφορίες που περιέχουν οιφωτογραφίες (exif header data) που ανεβάζουν οι χρήστες από τα κινητά τους, αφού σε αυτές προστίθενται αυτομάτως

γεωγραφικά δεδομένα από τα smartphones.

Η άντληση πληροφοριών από δημόσια websites είναι νόμιμη στις περισσότερες χώρες για νομικούς λόγους, υπό κάποιες προϋποθέσεις. Όμως το RIOT εγείρει ανησυχίες για το ότι θα μπορούσαν να συλλέγονται κρυφά πληροφορίες για χρήστες από κοινωνικά δίκτυα, χωρίς κάποιον έλεγχο ή ρύθμιση. parthfinder.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr