Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΘΑ ΖΟΥΜΕ 150 ΧΡΟΝΙΑ !


Τα πρώτα φάρμακα που θα επιβραδύνουν την διαδικασία της γήρανσης θα είναι, ενδεχομένως, διαθέσιμα σε 5-10 χρόνια, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο την πιθανότητα οι άνθρωποι να μπορούν να φτάσουν μέχρι τα 150 χρόνια ζωής ή και παραπάνω, υποστηρίζουν οι ερευνητές.
Ο Πίτερ Σμίθ πρύτανης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Νέας Νότιας Ουαλίας, είπε ότι...

... ένα κορίτσι γεννημένο στην Αυστραλία, σήμερα αναμένεται ήδη να ζήσει μέχρι τα 100 λόγω της προόδου της ιατρικής, του τρόπου ζωής και του συστήματος δημόσιας υγείας.
Επιπλέον, τα νέα φάρμακα – που θα βοηθήσουν το σώμα να “επισκευάσει” τον εαυτό του – βρίσκονται στα πρώιμα στάδια ανάπτυξης, ταυτόχρονα με νέες θεραπείες με χρήση βλαστικών κυττάρων.
“Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταφέρουμε να προσθέσουμε μερικά ακόμα χρόνια ζωής στον άνθρωπο”, είπε ο καθηγητής.
“Το να ζήσουμε μέχρι τα 150, μπορεί να ακούγεται απίθανο, αλλά αυτό που αναζητούμε είναι να παραμείνουμε υγιείς μέχρι το τέλος της ζωής μας. Ο στόχος δεν είναι μόνο να επεκτείνουμε τη ζωή μας αλλά κυρίως να επεκτείνουμε μια υγιή ζωή”, είπε.
Ο Aυστραλός ειδικός σε θέματα γήρανσης του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Ντέιβιντ Σανκλέρ είπε ότι ένα δίκτυο γονιδίων, ελέγχει το ρυθμό της γήρανσης.
“Τo σώμα μας έχει μια καταπληκτική ικανότητα να ‘επισκευάζει’ τον εαυτό του”, είπε.

Πηγή:parakseno.gr