Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΣΤ ΓΚΙΚΑΣ:H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ...

            …έχει φτάσει στα όριά της
28 ΟΚΤ 2012 ΑΓΙΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ 001.jpgΣτον πρ. Δήμο Μελιτειέων και συγκεκριμένα στον Άγιο Ματθαίο, παραβρέθηκε την 28η Οκτωβρίου ο Αν. Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, όπου παρακολούθησε την Δοξολογία και τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο. Ο κ. Γκίκας, εν συνεχεία, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με κατοίκους της περιοχής οι οποίοι του ...
...μετέφεραν τον έντονο προβληματισμό τους για τις εξελίξεις στη χώρα μας, τα επερχόμενα νέα μέτρα, την ραγδαία αυξανόμενη ανεργία και γενικότερα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Ο κ. Γκίκας ανέφερε ότι συμμερίζεται τον προβληματισμό όλων, παραδέχτηκε ότι η διαρκής ύφεση έχει φέρει τους Έλληνες πολίτες στα πρόθυρα της φτώχειας και της ανέχειας, αλλά εκτίμησε ότι «ο μόνος δρόμος για να βγούμε από την κρίση είναι μέσω της παραμονής της Ελλάδος στη ζώνη του Ευρώ». Τόνισε ότι επιστροφή στη δραχμή σημαίνει «πλήρης καταστροφή» και γι αυτό θα πρέπει «το σενάριο αυτό να αποφευχθεί με κάθε τρόπο», ενώ εξέφρασε την ελπίδα, ότι τα νέα μέτρα όπως και το νέο φορολογικό σύστημα, «να εμπεριέχουν τα στοιχεία της δικαιοσύνης και του ρεαλισμού, γιατί η Ελληνική κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της». Ανέφερε επίσης ότι η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό έχει βελτιωθεί πολύ σε σχέση με την αντίστοιχη προ ολίγων μηνών, και ότι «το κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει, έπ’ ωφελεία της Ελλάδας».
Ερωτηθείς για τις περιβόητες «λίστες» με τα ονόματα πολιτικών που φέρονται να έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, ο Στέφανος Γκίκας έκανε σαφές ότι «ο Ελληνικός λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια, να μάθει λόγου χάριν πως είναι δυνατόν – αφού μέχρι πρότινος υπήρχε το ασυμβίβαστο – πολιτικοί να βγάζουν μεγάλα ποσά στο εξωτερικό, και ως εκ τούτου θα πρέπει να ελεγχθούν όλες αυτές οι περιπτώσεις για να εντοπισθούν τυχόν έκνομες ενέργειες».
Τέλος για το θέμα του «Καλλικράτη», επανέλαβε την πάγια θέση του ότι για την Κέρκυρα, «η δημιουργία τριών Δήμων θα αποδώσει πολύ καλύτερα από πλευράς λειτουργικότητας, αποτελεσματικότητας και αξιοπιστίας» ενώ τάχθηκε υπέρ της  δημιουργίας ενός ανεξάρτητου Δήμου Διαποντίων Νήσων.