Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΠΙΣΤΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ


Δεν θα αποζημιωθούν όσοι έχουν χρησιμοποιήσει φυτοφάρμακα
Πιστώνονται οι λογαριασμοί των αγροτώνΞεκίνησε σήμερα η εκταμίευση του 50% των κοινοτικών επιδοτήσεων σε 670.000 αγρότες, που ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ.

«Αναλογιζόμενοι τη δύσκολη συγκυρία, αντιλαμβάνεστε τη σπουδαιότητα να δώσουμε τώρα χρήματα αυτού του ύψους», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, σημειώνοντας πως...

... «είναι η πρώτη φορά, που η ενίσχυση δίνεται τόσο γρήγορα».

«Πρόθεσή μας είναι να ελεγχθεί και το τελευταίο ευρώ που μπαίνει σε αυτόν τον τόπο αν αξιοποιείται σωστά. Δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε ούτε ένα ευρώ. Πουθενά. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία να πιάσουν τόπο τα χρήματα και να βγούμε από αυτό το οικονομικό αδιέξοδο και να δούμε πλέον μπροστά την ανάπτυξη αυτού του τόπου» πρόσθεσε ο κ. Τσαυτάρης.


Για πρώτη φορά δεν θα καταβληθούν επιδοτήσεις σε όσους αγρότες εντοπιστούν να έχουν κάνει χρήση παράνομων φυτοφαρμάκων. Ήδη έχουν εντοπιστεί περίπου 10 περιπτώσεις ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν. Πρόθεση του Υπουργείου, όπως τόνισε ο υπουργός κ. Τσαυτάρης είναι να δώσει ένα σαφές μήνυμα στους αγρότες πως είναι αποφασισμένο να πατάξει το κύκλωμα εμπορίας παράνομων φυτοφαρμάκων.

Από το Newsbeast.gr