Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΥΠ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ....

...Anonymous- έκλεψαν τα απόρρητα έγγραφα
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών -όχι οι Anonymous- έκλεψαν τα απόρρητα έγγραφ
Σοκ έχει προκαλέσει η πρωτοφανής διαρροή απόρρητων εγγράφων από το υπουργείο Οικονομικών και τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους. Η ενέργεια που παρουσιάστηκε χθες ως κυβερνοεπίθεση των Anonymous είναι, πιθανότατα, οργανωμένο κύκλωμα στο εσωτερικό του υπουργείου που υποκλέπτει απόρρητα έγγραφα, σύμφωνα με τις αρχέςΌλα ξεκίνησαν όταν...
... αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα ότι (δήθεν) χάκερς είχαν υποκλέψει διαβαθμισμένα αρχεία που αφορούν το ελληνικό δημόσιο χρέος, απόρρητα τηλεγραφήματα αλλά και εκατοντάδες κωδικούς χρηστών στα εσωτερικά συστήματα.Ως δράστες της κυβερνοεπίθεσης εμφανίζονταν μάλιστα οι Anonymous, οι οποίοι έστειλαν μήνυμα στα αγγλικά για τον λόγο της υποκλοπής των αρχείων. Σύμφωνα με το «επαναστατικό» μήνυμα των Anonymous το χτύπημα είχε συμβεί ως διαμαρτυρία «για το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας ύψους 13,5 δισ. ευρώ, τα οποία αναμένεται να παρατείνουν την ύφεση στην Ελλάδα».
«Τρωκτικά» και «ποντικοί» οι χάκερς
Σύμφωνα, με πληροφορίες του iefimerida.gr, που από χθες κατέγραψε τις αμφιβολίες για την προέλευση του κτυπήματος, η Αστυνομία θεωρεί πως το όνομα των Anonymous χρησιμοποιήθηκε από άγνωστους δράστες, προκειμένου να πείσουν ότι τα διαβαθμισμένα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν ήταν προϊόν ψηφιακής επίθεσης. Στην πραγματικότητα όμως ήταν ανθρώπινο χέρι αυτό που απέκτησε πρόσβαση στους υπολογιστές και υπεξαίρεσε τα αρχεία. «Το υπουργείο Οικονομικών είναι ξέφραγο αμπέλι, πρέπει να εντοπιστούν τα «τρωκτικά» τα οποία εδώ και έξι μήνες συστηματικά υποκλέπτουν αρχεία και τα διοχετεύουν σε μπλογκς και σάιτς» αναφέρει υψηλή πηγή των διωκτικών αρχών.
Τα έγγραφα που διέρρευσαν χθες από το υπουργείο Οικονομικών ήταν σκαναρισμένα, γεγονός που έβαλε σε σκέψη τις Αρχές. Οι πηγές της Eλληνικής Aστυνομίας αναφέρουν ότι «η αναφορά στους Anonymous έγινε εκ του πονηρού για να αποπροσανατολιστούν οι Αρχές». Ορισμένοι υποψιάζονται, μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr ότι πρόκειται για κινήσεις εκ μέρους μερίδας υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών που στρέφονται κατά του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταικούρα προκειμένου να τον φέρουν σε δύσκολη θέση και να τον οδηγήσουν, αν τα καταφέρουν, σε παραίτηση.
Η ΕΛ.ΑΣ. η οποία διερευνά τη μυστηριώδη υπόθεση, στρέφει τώρα τις έρευνές της σε όσους γνωρίζουν τη χρήση και λειτουργία υπολογιστών και εκτιμούν ότι το κύκλωμα υποκλοπής εγγράφων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πέρυσι είναι το ίδιο που ευθύνεται για τη χθεσινή διαρροή από το υπουργείο Οικονομικών.
Τι πήραν οι δήθεν «Anonymous»
Οπως αναφερόταν στο αναλυτικό μήνυμα των δήθεν Anonymous στα χέρια τους «βρίσκονται usernames και κωδικοί πρόσβασης στα εσωτερικά συστήματα του υπουργείου». Το σημαντικό στη χθεσινή επίθεση είναι ότι οι άγνωστοι έχουν πλέον στην κατοχή τους απόρρητα έγγραφα από τον Ιούνιο του 2012 ως και μέχρι πριν από λίγες ημέρες, που πιθανότατα προέρχονται από τον ΟΔΔΗΧ.
Το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε τη βοήθεια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Διαπιστώθηκε λοιπόν τότε ότι οι υπολογιστές από τους οποίους έγινε η διαρροή δεν ήταν συνδεδεμένοι με το Ιντερνετ, γεγονός που δεν επιτρέπει την έξωθεν επίθεση από χάκερς. Ετσι η ΕΛ.ΑΣ. κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για υποκλοπή εκ των έσω του υπουργείου και ανέλαβε να εντοπίσει τους δράστες.
Τι έλεγε το μήνυμα των δήθεν Anonymous
Υπενθυμίζεται πως στο μήνυμά τους οι δήθεν Anonymous, ανέφεραν τα ακόλουθα:
«Χαιρετούμε τους πολίτες του κόσμου, Χαιρετούμε τους πολίτες της Ελλάδας, Είμαστε οι Ανώνυμοι.
Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταθέσει σε ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων το νέο πακέτο των οικονομικών μέτρων λιτότητας ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αναμένεται
να παρατείνουν την ύφεση στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα μέτρα λιτότητας, οι συνταξιούχοι έχουν δει ένα 60% πτώση στις συντάξεις τους – πράγμα που σημαίνει ότι οι αποταμιεύσεις μιας ζωής είναι τώρα λιγότερο από το μισό από ότι ανέμεναν. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση εξετάζει περισσότερες περικοπές, αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και επιπλέον τοποθετεί ένα ανώτατο όριο για την ελεύθερη παροχή υγειονομικής περίθαλψης σε μόλις € 1.500 ανά άτομο ανά έτος.

Η Ελλάδα είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στην ΕΕ, αλλά από το 2010, ο αριθμός των ατόμων που αυτοκτονούν έχει αυξηθεί κατά 40%, με ένα μεγάλο ποσοστό αυτών να πραγματοποιείται από άτομα μεγάλης ηλικίας. 68% του πληθυσμού ζει στην Ελλάδα κάτω από το όριο της φτώχιας (δηλαδή, έχουν εισόδημα κάτω από το 60% μέσου όρου του εθνικού εισοδήματος). Το 40% του εισοδήματός τους, το ξοδεύουν για ενοίκια ή για αποπληρωμή δανείων.
Περισσότερα από 439.000 ανήλικα παιδιά ζουν κάτω από επίπεδο της φτώχειας στην Ελλάδα, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης, σύμφωνα με έκθεση της UNICEF που δημοσιεύεται στις 16 Οκτωβρίου στα πλαίσια της World Feed Day 2012 και στην Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας. Η δημοτικότητα των ακροδεξιών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένης της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, έχει αυξηθεί εκθετικά.
Η κυβέρνησή σας θα αποτύχει. Έλληνες πολίτες, είναι καιρός να επαναστατήσετε. Κάντε το όσο μπορείτε. Θα πρέπει να αντισταθείτε. Είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας.
Έχουμε αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στο Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών. Οι servers της IBΜ δεν μας φάνηκαν τόσο ασφαλείς τώρα, έτσι δεν είναι ;
Έχουμε νέα όπλα στο οπλοστάσιό μας. Μια εξαιρετική μη επιδιορθωμένη αδυναμία για SAP συστήματα είναι στα χέρια μας και ναι θα την χρησιμοποιήσουμε για να φέρουμε το κόλαση.
Ευχαριστούμε τον "IZL το σκυλί" για αυτή την "καραμέλα.

Αντλήσαμε απόρρητα κυβερνητικά δεδομένα, κωδικούς κλπ. Πολίτες της Ελλάδας πληρώνετε Τράπεζες και διεθνείς οίκους διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλού κινδύνου. Είναι η δική σας ζωή. Εξέγερση πρίν να είναι πολύ αργά.
Τα μέτρα λιτότητας δεν πρέπει να περάσουν. Δεν έχω να πώ τίποτα περισσότερο."
Από την iefimerida.gr