Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ...


Συμπλοκές με διμοιρίες των ΜΑΤ, ρίψη δακρυγόνων, τραυματισμό αστυνομικού, πυροβολισμούς στον αέρα και διακομιδή πολιτών στο Κέντρο Υγείας Παρανεστίου, περιελάμβανε η λήξη της πορείας που πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα κάτοικοι του Παρανεστίου και μέλη της Πατριωτικής Ένωσης Δράμας, αντιδρώντας στη μετατροπή του...

... εγκαταλειμμένου στρατοπέδου «Πανταζόπουλου» σε προσωρινό Κέντρο Φύλαξης Λαθρομεταναστών. Μετά το τέλος της πορείας διαμαρτυρίας κάτοικοι του Παρανεστίου και μέλη της Πατριωτικής Ένωσης Δράμας βρέθηκαν μπροστά σε άντρες των ΜΑΤ, που από νωρίς είχαν αποκλείσει την είσοδο του στρατοπέδου και δυο παράλληλους δρόμους περιμετρικά του στρατοπέδου. Όλα ξεκίνησαν όταν μέλη της Πατριωτικής Ένωσης Δράμας έκοψαν τα συρματοπλέγματα και εισήλθαν στο εσωτερικό του στρατοπέδου. Τα ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και ακολούθησε συμπλοκή ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους συγκεντρωμένους.

Κατά τις συμπλοκές έπεσαν πέτρες από τις οποίες τραυματίστηκε στο κεφάλι ο υποδιοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, ενώ από τη ρίψη χημικών χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα δυο παιδιά που βρίσκονταν σε κατοικία πλησίον του στρατοπέδου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο πατέρας των δυο παιδιών βλέποντας την κατάσταση άρχισε να πυροβολεί στον αέρα με αποτέλεσμα να επικρατήσει αναστάτωση.

Μέχρι αυτή τη στιγμή μέλη της Πατριωτικής Ένωση Δράμας βρίσκονται έξω από την πύλη του στρατοπέδου αναμένοντας την παρουσία μελών της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών από την Καβάλα.

Ο δήμαρχος Παρανεστίου, Νίκος Καγιόγλου, αναμένεται αύριο το πρωί να συναντηθεί στην Αθήνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια.


fimotro