Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΡΙΦΙΦΙ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΟ ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ


Επτά έργα ζωγραφικής από διάσημους καλλιτέχνες, όπως οι Πάμπλο Πικάσο και Κλοντ Μονέ, εκλάπησαν από την γκαλερί Kunsthal στο Ρότερνταμ σε ριφιφί που έγινε τα ξημερώματα, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η ολλανδική αστυνομία.
Πρόκειται για ένα βαρύ χτύπημα για τη συλλογή και τη φήμη της γκαλερί Kunsthal, που είναι από τις μεγαλύτερες και πιο διάσημες της Ολλανδίας. Μάλιστα, τα έργα που εκλάπησαν ανήκαν στην...

... ιδιωτική συλλογή «Triton» και ήταν η πρώτη φορά που εκτέθηκαν δημοσίως με αφορμή τα 20 χρόνια του μουσείου. Η αστυνομία εξετάζει τώρα τις βιντεοκασέτες της κλοπής που έγινε στις 03.00 τα ξημερώματα τοπική ώρα και καλεί τυχόν μάρτυρες να προσέλθουν για να καταθέσουν. Προς το παρόν, πάντως, δεν αποκαλύπτει με ποιο τρόπο έγινε η κλοπή. 

Ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες, σχολιάζοντας την κλοπή, λένε ότι σαφώς τα έργα είναι πολύ μεγάλης αξίας, όμως θα ήταν αδύνατο να κυκλοφορήσουν στην ελεύθερη αγορά. Η συλλογή Triton είναι μια συλλογή τέχνης που ανήκει στον πολυεκατομμυριούχο επενδυτή και επιχειρηματία Willem Cordia και στη σύζυγό του. Η γκαλερί Kunsthal (γκαλερί σημαίνει η λέξη αυτή στα Ολλανδικά) - που έκλεισε λόγω της κλοπής - θεωρείται χώρος εκθέσεων και δεν διαθέτει δική του συλλογή.


zougla.gr