Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ


Φωτογραφία για Χαμός στη Νέα Υόρκη!
Δρόμοι και σταθμοί του μετρό πλημμύρισαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα κύματα της θάλασσας, μαζικές διακοπές ρεύματος και φονικές πτώσεις δέντρων. Οι Νεοϋορκέζοι χτυπήθηκαν σκληρά το βράδυ της Δευτέρας από την σούπερ καταιγίδα Σάντι.

Η άνοδος της στάθμης του νερού λόγω της παλίρροιας, προκάλεσε εκτεταμένες...

... πλημμύρες στη περιοχή του Μπάτερι στο Μανχάταν, αλλά και στις σήραγγες στο Ιστ Ρίβερ και τον ποταμό Χάτσον.

«Το νότιο Μανχάταν καλύπτεται από το θαλασσινό νερό δεν υπερβάλλω», έγραψε ο Χάουαρντ Γκλάσερ, επιχειρησιακός διευθυντής στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και σύμβουλος του κυβερνήτη Άντριου, στο Twitter.

Τα πράγματα επιδεινώνονται από τις πολυάριθμες διακοπές ρεύματος, που έχουν βυθίσει στο σκοτάδι ολόκληρες γειτονιές στο νότιο τμήμα του Μανχάταν, νότια από την 40η λεωφόρο, όπου περίπου 250.000 σπίτια είναι χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.


Συνολικά όμως σε όλη την πολιτεία της Νέας Υόρκης 1.374.312 
άνθρωποι είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, δήλωσε στο Twitter ο κυβερνήτης Αντριου Κουόμο.

Οι διακοπές ρεύματος στο Μανχάταν θα διαρκέσουν μέχρι το πρωί της Τρίτης, «ίσως και περισσότερο», δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ σε συνέντευξη τύπου.

«Δεν υπάρχει ψυχή στους δρόμους. Ακούμε μόνο τον άνεμο και τις σειρήνες των αυτοκινήτων της αστυνομίας, που είναι τα μόνα φώτα που αναβοσβήνουν στις γειτονιές», σημείωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων στο νότιο Μανχάταν.

Η πλειοψηφία των κατοίκων της Νέας Υόρκης είναι στα σπίτια τους αλλά και πάλι πολλοί αγνόησαν τις διαταγές εκκένωσης περιοχών.

«Μείνετε στο σπίτι, είναι πολύ αργά για να φύγετε», δήλωσε τη Δευτέρα ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο οποίος διέταξε την εκκένωση 375.000 ατόμων από τις περιοχές με μεγάλη επικινδυνότητα για πλημμύρες.
ΑΜΠΕ