Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΑ..."ΜΟΝΤΕΛΟ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ...

Ποια είναι η νεαρή επιστημονική συνεργάτιδα του Αλέξη Τσίπρα που ήδη έχει χαρακτηριστεί ως το "μοντέλο της αριστεράς" 


Η 26χρονη Μαριλένα Μπαϊραμπά εντάχθηκε στο επιστημονικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος.
Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", η επιστημονική συνεργάτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης σπούδασε σε...
... βρετανικό πανεπιστήμιο και η πτυχιακή της εργασία είχε θέμα τον Αχμέτ Νταβούτογλου, "τον Κίσινγκερ της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής", όπως τον αποκαλεί η ίδια.
Από πέρυσι το Φεβρουάριο, η Μαριλένα Μπαϊραμπά είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια της Νομικής, ενώ την ίδια περίοδο ήρθε σε επαφή με υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και εντάχθηκε στον επιστημονικό επιτελείο του κόμματος με αντικείμενο ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η επιλογή των ατόμων για τη συγκεκριμένη ομάδα έγινε κατόπιν προσεκτικής μελέτης δεκάδων βιογραφικών, μεταξύ των οποίων και το δικό της.
Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της με τη νέα της ιδιότητα, έγινε στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, στα Ιωάννινα.
Την κέρδισε η πολιτική
Η Μαριλένα Μπαϊραμπά εργάστηκε ως φωτομοντέλο σχεδόν από την εφηβεία της και έφτασε να γίνει εξώφυλλο σε μεγάλα περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Με την ολοκλήρωση, όμως, των σπουδών της και την απόφαση της να αφοσιωθεί στην πολιτική, άφησε πίσω της το λαμπερό χώρο του μόντελινγκ. Επέστρεψε στην Ελλάδα και την ιδιαίτερη πατρίδα της, τα Ιωάννινα, το 2009 και άρχισε να ασχολείται με θέματα τοπικά ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην κορυφή των ενδιαφερόντων είναι η οικολογία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το μόντελινγκ αποτέλεσε το μέσο ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει τις σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες. "Το μόνο που μπορώ να ευχηθώ για το μέλλον είναι πολιτισμός στην πολιτική και υπευθυνότητα", δηλώνει η ίδια.
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η αγαπημένη της ταινία είναι η "Έβδομη Σφραγίδα" του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, έχει διαβάσει πολλές φορές το "Η Κοινωνία του Θεάματος" του Γκι Ντεμπόρ, ενώ στο mp3 της βρίσκεις πάντα Portishead.

Νews247.gr