Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΛΟΙΟ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ


Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται για μία ακόμη φορά ολόκληρη η χώρα με τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους συνδικαλιστές και τους ανέργους να διαδηλώνουν κατά των νέων σκληρών μέτρων που προωθούνται από την κυβέρνηση και την Τρόικα. Οι προωθούμενες αλλαγές σε συντάξεις, μισθούς και εργασιακά βγάζουν και πάλι στους δρόμους τον κόσμο, με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να έχουν προκηρύξει για σήμερα, 24ωρη πανελλαδική απεργία. 

Έτσι, στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν...


... ομοσπονδίες εργαζομένων, μεταξύ των οποίων οιτραπεζοϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, σε Ταμεία και ασφαλιστικούς Οργανισμούς. Το απεργιακό συλλαλητήριο ξεκινά στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια θα πραγματοποιήσει την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ.

Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, σχολείων, νοσοκομείων, καθώς και στα αεροδρόμια λόγω της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας (από τις 10:00 έως τις 13:00), αλλά και στα Mέσα Mαζικής Mεταφοράς.

Επίσης σήμερα απεργούν η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία καθώς και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδος. Ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι οδοντίατροι, οι μηχανικοί, οι δικηγόροι, οι συμβολαιογράφοι, οι δικαστικοί επιμελητές, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.
πηγή: www.real.gr