Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

O Φ.ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΘΑ ΓΥΡΕΙ ΤΗ ΖΥΓΑΡΙΑ


Φωτογραφία για Ο Φ.Κουβέλης θα γύρει τη ζυγαριά...Η ΔΗΜΑΡ επιμένει ότι θα συμβάλει για να υπάρξει κυβέρνηση και να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές και προβάλλει τη υπεύθυνη τη στάση της έναντι της κοινωνίας και της χώρας.

Ο κ. Κουβέλης προβάλλει συνεχώς ότι η κοινωνία ζητά λύσεις και προτείνει ως μίνιμουμ για τις συνεργασίες της την «γραμμή» για απαγκίστρωση από το μνημόνιο και παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής καταγράφηκε αποδοχή των κινήσεων του κ. Κουβέλη και της θετικής στάσης προς τον Τσίπρα για στήριξη από τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ με ψήφο εμπιστοσύνης για σχηματισμό κυβέρνησης. Παρόλα αυτά, ισχυρές είναι οι φωνές που προτάσσουν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας Επίσης, αν και δεν συζητήθηκε, εξετάζεται το ενδεχόμενο , εφόσον οδηγηθεί η χώρα σε επαναληπτικές εκλογές, να της απευθύνει ο κ. Τσίπρας πρόταση για εκλογική συνεργασία.

Όπως σημείωναν στελέχη της , υπό τις νέες συνθήκες, ένα ευρύ ψηφοδέλτιο της Αριστεράς με πρόταση εξουσίας που θα μπορούσε να διαμορφώσει έναν ισχυρό πόλο απέναντι σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχει υποστηρικτές εντός της ΔΗΜΑΡ.

Ωστόσο, μια τέτοια πρόταση συνεργασίας από το ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να προκαλέσει αντιπαραθέσεις.

Πάντως, ζητήματα αλλαγής τακτικής δεν τέθηκαν στη συνεδρίαση του κορυφαίου οργάνου της ΔΗΜΑΡ την Τρίτη, αλλά οι εξελίξεις είναι ανοιχτέςΠ.Μπίτσικα
I-Reporter