Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΕΡΧΕΤΑΙ.... ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ !

Ο φοροτεχνικός Παναγιώτης Παντελής εξηγεί στο Newsit ποια είναι τα ραβασάκια που θα λάβουμε από την εφορία το επόμενο χρονικό διάστημα. 

Εκατομμύρια φορολογούμενοι θα λάβουν τις επόμενες μέρες μετεκλογικό μποναμά για την τακτοποίηση των φορολογικών τους υποχρεώσεων. 

Οπως δήλωσε στο Newsit o φοροτεχνικός Παναγιώτης Παντελής "τις επόμενες μέρες θα έρθουν μια σειρά φόροι που θα επιβαρύνουν όλους τους Ελληνες φορολογούμενους. Πιο συγκεκριμένα περιμένουμε:

- Το ΕΤΑΚ του 2009 το οποίο έχει καθυστερήσει και είναι ήδη έτοιμο.

- Ο ΦΑΠ (φόρος ακίνητης περιουσίας) του 2010.

- Ο ΦΑΠ του 2011.

- Με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα πληρώσουμε σε 5 δόσεις το τέλος ακινητης περιουσίας του 2012.

- Η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης η οποία είναι κλιμακωτή από 1% με και 4% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.

- Θα έχουμε και αύξηση του φόρου εισοδήματος που θα προέλθει τόσο από τα τεκμήρια διαβίωσης τα οποία έχουν αύξηση 100% και θα υπάρχει και προκαταβολή στους φορολογούμενους, απο τη μείωση του αφορολογήτου από τις 12.000 € στις 5.000 € καθώς επίσης και από τη μείωση των φοροαπαλλαγών που από 20% που ήταν έπεσαν στο 10% για το 2011. Υπάρχει όμως και η μείωση των κλιμακίων στα χαμηλά εισοδήματα που θα τους επιβαρύνει ακόμη περισσότερο ενώ υπάρχει και η κατάργηση του μπόνους του 10% όσον αφορά στις αποδείξεις που θα πρέπει να συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι

- Επιπλέον, όσον αφορά στις επιχειρήσεις υπάρχει το τέλος επιτηδεύματος το οποίο είναι 500 ευρώ για κάθε επιχείρηση ή ελεύθερο επαγγελματία και 300 ευρώ για κάθε υποκατάστημα το οποίο αυτός διατηρεί.

- Η έκτακτη εισφορά που αφορά στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, τα σκάφη και τις πισίνες. 

ΑΠΟ ΤΟ NEWSIT.GR