Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤH ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΒΕΛΓΩΝ


Τη Διευθύντρια του ΕΟΤ Βελγίου Ελένη Σκαρβέλη και Βέλγους δημοσιογράφους, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής.Οι Βέλγοι δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι των μεγαλύτερων σε κυκλοφορία εφημερίδων της χώρας, τόσο από την Φλάνδρα όσο και από την Βαλλωνία, προσκλήθηκαν από το Δήμο Κέρκυρας και θα παραμείνουν για...
... τρεις ημέρες, ενώ στο πρόγραμμά τους είναι και επίσκεψη στα Διαπόντια.Οι δημοσιογράφοι ενδιαφέρθηκαν να μάθουν για τα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα που διαθέτει η Κέρκυρα καθώς και για τον αριθμό των κλινών συνολικά.
Ο κ. Τρεπεκλής, ευχαρίστησε την κ. Σκαρβέλη για την συνεργασία, υπογραμμίζοντας ότι παρά την γενική πτώση των αφίξεων από το εξωτερικό στην Ελλάδα, η Κέρκυρα είχε αύξηση άνω του 70% για το πρώτο τετράμηνο του έτους, με βάση τα στοιχεία του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Η Κέρκυρα συνδέεται ήδη με τις Βρυξέλλες με απευθείας πτήσεις τόσο από την Aegean όσο και από την Ryanair.
Η Διευθύντρια του ΕΟΤ στο Βέλγιο, αναφερόμενη στη στάση της κοινής γνώμης του Βελγίου ως προς τη χώρα μας, ξεκαθάρισε, ότι δεν υπάρχουν αφοριστικές τοποθετήσεις στον Τύπο, όπως συμβαίνει στη Γερμανία. Επισήμανε ωστόσο ότι οι βέλγοι τουρίστες ενδιαφέρονται για την ασφάλεια του προορισμού που επιλέγουν ιδίως σε ότι αφορά τη λειτουργία της πολιτείας και τα προβλήματα από ενδεχόμενες κινητοποιήσεις στις θαλάσσιες και αεροπορικές συγκοινωνίες ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Από την ert.gr

Enhanced by Zemanta