Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός 61-62
Συγκλονιστικός ο Ολυμπιακός έκανε την ολική επαναφορά στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης (62-61, videos)!


Olympiacos Celebrations από Euroleague_Basketball

Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟN ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Οι "ερυθρόλευκοι" με τον Κώστα Παπανικολάου να κάνει το καλύτερο του παιχνίδι στην διοργάνωση, καθώς σημείωσε 18 πόντους, τον Βασίλη Σπανούλη να διατηρεί την ηρεμία στους Πειραιώτες σε δύσκολες στιγμές και τον Γιώργο Πρίντεζη να πετυχαίνει το νικητήριο καλάθι έκαναν αυτό που πολλοί θεωρούσαν ακατόρθωτο μέχρι και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.
Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος επανέφερε τους Πειραιώτες στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 15 χρόνια (Ρώμη 1997) με τους Κάιλ Χάινς, Τζόι Ντόρσεϊ εκτός κλίματος σημείωσε τρίποντα από... καρδιάς με τους Βαγγέλης Μάντζαρη, Κώστα Σλούκα μάζεψε την διαφορά μέχρι ο Πρίντεζης να στείλει τους Πειραιώτες στη γη της επαγγελίας.
Ο Παπανικολάου ήταν πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό, σημειώνοντας 18 πόντους, τον ακολούθησε ο Βασίλης Σπανούλης που σημείωσε 15 και ο Γιώργος Πρίντεζης 12. Από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Μίλος Τεόντοσιτς σταμάτησε στους 15 πόντους, ο Αντρέι Κιριλένκο είχε 12 και ο Νέναντ Κρστιτς σημείωσε 11.
Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν εξαιρετικός ολόκληρη τη χρονιά και αποτελούσε την ήρεμη δύναμη του Ολυμπιακού σε αυτά τα δύο παιχνίδια, κερδίζοντας τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του φάιναλ-φορ.


 Από το sport24.gr