Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΙΚΟΤΙΝΗΣ

Η εξάρτηση από το τσιγάρο βλάπτει την υγεία και τις... τσέπες μας και αμερικανική εταιρεία ετοιμάζει εμβόλιο, το οποίο θα εμποδίζει τη νικοτίνη να φτάσει στον εγκέφαλο!
 Είναι αλήθεια ότι τσιγάρο δύσκολα κόβεται με τις... συμβατικές μεθόδους! Ερευνητές λοιπών από το MIT και το Χάρβαρντ ετοιμάζουν ένα εμβόλιο, το οποίο θα δημιουργεί ειδικά αντισώματα κατά της νικοτίνης. Τα αντισώματα θα προσκολλώνται στα μόρια της ουσίας και θα την...

... εμποδίζουν να φτάνει στον εγκέφαλο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο καπνιστής δεν θα νιώθει την ικανοποίηση που προσφέρει το τσιγάρο και έτσι θα μπορεί να το κόψει ευκολότερα.
Οι κλινικές δοκιμές θα αρχίσουν άμεσα και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται το καλοκαίρι. Αν όλα πάνε καλά, στη συνέχεια θα κυκλοφορήσει στην αγορά και θα γίνει έτσι το πρώτο συνθετικό εμβόλιο που διατίθεται εμπορικά.

Στους... φανατικούς θεριακλήδες πάντως ενδέχεται να μην έχει 100% επιτυχία, αφού αν εισχωρήσει μεγάλη ποσότητα νικοτίνης στον οργανισμό σε μικρό χρονικό διάστημα, τότε μπορεί κάποια μόρια της ουσίας να φτάσουν στον εγκέφαλο!

Από το gazzetta.gr