Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΚΚΕ:ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Θ ΓΟΥΛΗ


Οι τελευταίες εξελίξεις με τη συμφωνία των ηγεσιών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για σχηματισμό κυβέρνησης ανοιχτής συνεργασίας καταρρίπτει την βασική επιχειρηματολογία τους, που κρατούσε εγκλωβισμένες, για χρόνια λαϊκές δυνάμεις, σε αυτά τα κόμματα.
Δηλαδή: ότι το ΠΑΣΟΚ είναι τάχα αντιδεξιό κόμμα και ότι η ΝΔ είναι εναντίον του μνημονίου. Τα  δύο αστικά κόμματα τώρα συνασπίζονται σε ενιαία κυβέρνηση μαζί με άλλα μικρότερα, με στόχο να στηρίξουν την...
... κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, του ευρωμονόδρομου και να περάσουν νέα αντιλαϊκά πακέτα μέτρων.
Τώρα που αποδεικνύεται η στρατηγική τους συμφωνία και η νέα αντιλαϊκή λαίλαπα που έρχεται, καλούμε τις λαϊκές δυνάμεις να εγκαταλείψουν μαζικά τα αστικά κόμματα και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ. Να οργανωθούν στους τόπους δουλειάς και κατοικίας.
Απέναντι σε αυτήν την άκρως εχθρική συμμαχία των αστικών κομμάτων ο λαός πρέπει να αντιτάξει εδώ και τώρα την δική του λαϊκή συμμαχία και να αντεπιτεθεί για να ορθώσει εμπόδια, για να χαλάσει τα αντιδραστικά τους σχέδια. Η φανερή κυβερνητική τους σύμπραξη φανερώνει τις δυσκολίες και τον φόβο τους απέναντι στο λαό τη χειραφέτηση και την οργάνωση του.
Ο λαός δεν πρέπει να φοβηθεί την ευρωπαϊκή ένωση και τα μονοπώλια . Αντίθετα πρέπει να αποτρέψει τους εκφοβισμούς και να αξιοποιήσει την κρίση τους, τις αντιθέσεις τους και να τους πολεμήσει.
Μόνο η συμπόρευση με το ΚΚΕ και η ένταση της πολύμορφης μαζικής λαϊκής πάλης μπορεί να βάλει φραγμό στα αντιλαϊκά τους σχέδια.     
                     
Γραφείο Τύπου της Ν.Ε του ΚΚΕ