Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΡΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ....

...όχι Βαγγέλη έχω πάρει τις αποφάσεις μου!
- Το δραματικό παρασκήνιο στην πτήση της επιστροφής τα ξημερώματα
- Γραπτή δήλωση του Βενιζέλου στις 4.45 το πρωί που διαφοροποιείται και ζητά να μη γίνει το δημοψήφισμα
- Ραγδαίες εξελίξεις - Αναμένονται παρεμβάσεις από βουλευτές και υπουργούς
- Έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ σήμερα;
Σε δίνη έχει ρίξει τη χώρα και την ίδια την κυβέρνηση του ο Γιώργος Παπανδρέου, με την απόφασή του να πάει σε δημοψήφισμα τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ο πρωθυπουργός ταπεινώθηκε στις Κάννες από Μέρκελ, Σαρκοζί και Λαγκάρντ, που του είπαν ακόμη και τι ερώτημα θα βάλει στο δημοψήφισμα και στο...

... εσωτερικό είναι αντιμέτωπος ακόμη και με το ίδιο το κόμμα του.

Ακόμη και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησής του διαφοροποιήθηκε να μην πάει η χώρα σε δημοψήφισμα αλλά και να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας, λίγα λεπτά αφού το αεροπλάνο της επιστροφής προσγειώθηκε στην Αθήνα.

Ο διάλογος των δυο ανδρών κατά την πτήση επιστροφής μετά το δύσκολο βράδυ στις Κάννες αποτυπώνει το κλίμα που επικρατεί στην κυβέρνηση. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου να πάρει πίσω την απόφαση για δημοψήφισμα. Αλλά ο πρωθυπουργός ήταν ανένδοτος. «Έχω πάρει την απόφασή μου» του είπε.

Όμως την ίδια γνώμη με τον υπουργό Οικονομικών έχουν και πολλοί υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης. Πολλοί αναμένουν με ενδιαφέρον την «απάντηση» των τριών (Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης). Ήδη, από το βήμα της Βουλής, ο Ανδρέας Λοβέρδος έδωσε το στίγμα του!
 newsit.gr