Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΚΩΜΙΚΟΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ...

          …τον Μπερλουσκόνι
Οι κωμικοί και σκιτσογράφοι της Ιταλίας θρηνούν για την παραίτηση του Μπερλουσκόνι. Οι "γκάφες" του αποτελούσαν το επίκεντρο της σάτιρας για χρόνια.
Το τέλος μίας εποχής μετά την παραίτηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήρθε και για τους Ιταλούς κωμικούς. Η ταραχώδης ζωή του Ιταλού πρωθυπουργού που τους προμήθευσαν με άπειρα θέματα προς σάτιρα για περίπου δύο δεκαετίες ανήκουν πια ...
...στο παρελθόν.
"Κανείς δεν ήταν σαν τον Μπερλουσκόνι" είπε ο Εμίλιο Τζιανέλι, σκιτσογράφος από την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. Η κωμική φιγούρα του Ιταλού πολιτικού να ισορροπεί πάνω σε ψηλοτάκουνα παπούτσια που τον έδειχναν πιο ψηλό, ήταν διάσημη για αρκετά χρόνια.
Παράλληλα, ο Αντόνιο Κορνιατσιόνε εκ μέρους όλων των Ευρωπαίων κωμικών της σάτιρας ευχαρίστησε τον πολιτικό για το ανεξάντλητο υλικό που τους παρείχε.
Οι πολιτικές, νομικές και σεξουαλικές περιπέτειες του Μπερλουσκόνι αποτελούσαν ένα ξεκαρδιστικό ένθετο σε όλα τα ιταλικά μέσα για πολλά χρόνια.
"Ο Μπερλουσκόνι πουλάει. Η μόνη μέρα που είχαμε πτώσεις στις πωλήσεις την περασμένη χρονιά ήταν η μέρα που δεν τον είχαμε στο εξώφυλλο", είπε εκδότης μεγάλης αριστερής εφημερίδας.
Με τον πρώην Ευρωπαίο Επίτροπο Μάριο Μόντι να παίρνει την θέση του Μπερλουσκόνι οι σκιτσογράφοι βρίσκονται σε φανερή ανησυχία.
Αμφιβάλλουν αν ο νέος πρωθυπουργός θα καταφέρει να τους ενισχύσει με σχόλια και γκάφες σαν κι αυτές του προκατόχου του.
 Μαρία Δημητρίου