Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ - ΚΗΠΟΥΡΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ!


Πρωθυπουργοί – κηπουροί των ΔανειστώνΟ κ. Παπανδρέου δεν ήταν αυτός που στήριξε όλη τη ρητορική του (αστείο και να το λες) στο ότι ο προκάτοχός του ο Κώστας Καραμανλής ήταν “ρίψασπις”; Ότι δηλαδή εγκατέλειψε τη χώρα στα δύσκολα και πήγε στη Ραφήνα για γαρίδες;
Τώρα που ο κ. Παπανδρέου έκανε το ίδιο, τώρα που εγκατέλειψε την κυβέρνηση στα όρια της χρεοκοπίας και πήγε για...
... κανό, γιατί κανείς δε λέει τίποτε;
Επομένως, το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να προσέχεις τι λες γιατί θα βρεθείς στην ίδια θέση και δε θα μπορείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Αλλά ο κ. Παπανδρέου είπε τόσα ψέματα, έκανε τόσες κωλοτούμπες που μια ακόμη δεν προξενεί πλέον έκπληξη και δυστυχώς ούτε και αγανάκτηση.
Στο προκείμενο τώρα. Ο κ. Παπανδρέου δεν ήταν ο εκλεκτός του Ομπάμα, του Σαρκοζί και της Μέρκελ; Αυτός δεν ήταν που πήγαινε στην Ευρώπη και του άνοιγαν παντού οι πόρτες, που επανέφερε την αξιοπιστία της χώρας, που οι Ευρωπαίοι έπιναν νερό στο ψωμί του διότι εφάρμοζε το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της τρόικας;
Πώς από όλα αυτά έγινε ο να μην πω, σύμφωνα με τον Σαρκοζί ή ο “τρελός” που δεν ξέρει τι κάνει σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ; Εν μια νυχτί αποδομήθηκε και πήγε στο σπίτι του γιατί Μέρκελ, Σαρκοζί και Ομπάμα τον άδειασαν στην κυριολεξία. Προφανώς δεν τους έκανε καλά τη δουλειά τους, κι εκεί είναι το μυστικό. Όχι γιατί ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να υπηρετήσει το λαό αλλά επειδή ήταν ανίκανος να υπηρετήσει τους Ευρωπαίους ηγέτες και τη διαπλοκή, μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Έναν δικό τους άνθρωπο ήθελαν οι ξένοι και οι αγορές, να τους κάνει τη δουλειά όσο καλύτερα μπορεί. Και το βρήκαν στο πρόσωπο του Λ. Παπαδήμου. Αυτοί λοιπόν επέβαλαν το νέο πρωθυπουργό, έβαλαν με απλά λόγια τον… κηπουρό τους να καθαρίσει την αυλή.
‘Έτσι λειτουργούν μέχρι σήμερα οι Έλληνες πρωθυπουργοί, σαν κηπουροί των Ευρωπαίων και των Αμερικανών κι ας πιστεύει ο κόσμος ότι είναι δική τους επιλογή.
Βέβαια, όταν ο κ. Παπαδήμος κάνει (ή δεν κάνει) τη δουλειά που του επεβλήθη, θα πεταχτεί κι αυτός σαν στημένη λεμονόκουπα.
Θα μου πείτε πως ο κόσμος τουμπάρεται κάθε φορά και νομίζει ότι είναι κυρίαρχος; Μα αυτή τη δουλειά την κάνουν τα καθεστωτικά Media που ξέρουν πώς να πλασάρουν «ηγέτες», πώς να κάνουν τον πολίτη να πιστεύει σ’ αυτούς και στο τέλος πώς να τους στρέφουν εναντίον τους.
Ας μη γελιέται λοιπόν ο κ. Παπαδήμος όταν βλέπει ότι 80% του κόσμου τον αποθεώνει και του στρώνει βάγια σαν σωτήρας. Με τον ίδιο τρόπο θα υποστεί τη χλεύη και τη σταύρωση…
Αριστερός Ψάλτης