Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ:Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ....

...δημοσίευμα για το 3ο Φεστιβάλ Γάλακτος και Τυριού

Απαντώντας ο Σωτήρης Κουρής, Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, σε επιστολή της κ. Γιαννάκη Παναγιώτας, η οποία δημοσιεύτηκε στον τοπικά Μ.Μ.Ε. και αναφέρει ότι δε συμμετείχαν όλοι οι τυροκόμοι της Κεφαλονιάς και Ιθάκης στο 3ο Φεστιβάλ ...
...Γάλακτος & Τυριού, διευκρινίζει:

Συνεργαστήκαμε με το Σύλλογο Τυροκόμων σε όλα τα στάδια προετοιμασίας


    «Η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς & Ιθάκης απευθύνθηκε (προκειμένου να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ Γάλακτος και Τυριού) στο σύνολο των τυροκόμων, μέσω του Συλλόγου τους, με τον οποίο διατηρεί μια άρτια συνεργασία.

    Χαρακτηριστικό της συνεργασίας αυτής», προσθέτει ο κ. Κουρής, «είναι το γεγονός ότι η μακέτα, το περίπτερο, τα φυλλάδια, το ψυγείο κ.τ.λ. είναι προϊόν κοινής προσπάθειας και αγαστής επικοινωνίας μας.

   Ως εκ τούτου, όλοι οι τυροκόμοι συμμετείχαν μέσω του Συλλόγου τους και δει λίαν ενεργά, έστω και εάν η φυσική τους παρουσία δεν επετεύχθη λόγω ανωτέρας βίας (απεργία των πλοίων).  Η δαπάνη συμμετοχής καλύφθηκε από κοινού και ο στόχος που ήταν η προώθηση των τυριών μας, επετεύχθη με τον καλύτερο τρόπο άλλωστε και τα συγχαρητήρια για την επιτυχή παρουσία απεδόθησαν για την Περιφερειακή Ενότητα  συνολικά».


Δεν παραβρέθηκαν όλοι οι τυροκόμοι λόγω των απεργιών


   «Η συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν ένα σημαντικό μέσο προς αυτήν την κατεύθυνση, μια επιτυχημένη προσπάθεια προβολής των τυριών της περιοχής μας», τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης και σημειώνει:


    «Το γεγονός ότι δεν παραβρέθηκαν όλοι - λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων - δεν αναιρεί την επιτυχή παρουσία μας και τη διαφήμιση των κεφαλλονίτικων τυριών έστω και εάν εκπροσωπηθήκαμε από μειοψηφία παραγωγών.

    Άλλωστε το περίπτερο έφερε την επωνυμία Κεφαλονιά - Ιθάκη και όχι την επωνυμία έτερων παραγωγών. Ακόμη και κανείς τυροκόμος να μην παραβρισκόταν, θα διανείμαμε το φυλλάδιό μας και θα λειτουργούσε το περίπτερο ενημερωτικά, έστω και με ενδεικτικό υλικό».


Αποκομίσαμε τις καλύτερες των εντυπώσεων


   «Είναι ευχής έργον», καταλήγει ο κ. Κουρής, «που αποκομίσαμε τις καλύτερες των εντυπώσεων προς όφελος γενικά των παραγωγών και της τοπικής μας τυροκομίας. Ο κλάδος της Τυροκομίας είναι η κατεξοχήν παραγωγική δύναμη του τόπου μας. Μια δύναμη με αξιώσεις, υπολογίσιμη ευρέως, η οποία συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του τόπου μας. Μια ανάπτυξη που χρειαζόμαστε όλοι μας και για την οποία παλεύουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους.

   Δεν μπορώ να αναιρέσω μια συμμετοχή που τελικά μας αφορούσε όλους - και μάλιστα είχε θετική έκβαση η οποία ευελπιστώ ότι θα ωφελήσει άμεσα αλλά και σε βάθος χρόνου, την ζήτηση και την αναγνωσιμότητα των προϊόντων μας».