Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΝΔΙΑΣ-ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ!


ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝαΚ)
                      ΔΕΝΔΙΑΣ-ΚΙΝΔΥΝΟΣ
για το ΔΗΜΟ Κέρκυρας!
Εξήγγειλε ότι καταργεί τον ενιαίο Δήμο!
Εχθρός: Λαϊκές Συνελεύσεις-ΤΣ-διαφάνεια. Ο ΛΑΟΣ!
Ψεύδεται, εναντίον του Γ. Τρεπεκλή;
Τεράστιο ηθικό πρόβλημα για τον Δήμαρχο!
Πουλάει” δημαρχίες αναζητώντας καιροσκόπους.
Γιατί σιωπούν Γκερέκου-ΝΕ ΠΑΣΟΚ;
Η ΝαΚ καταγγέλλει τον βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ, Νίκο Δένδια, ότι ξανακτυπά ενάντια των Κερκυραϊκών Συμφερόντων, της ανάπτυξης και προοπτικής μιας άλλης πορείας της Κέρκυρας και των ...
...Διαπόντιων Νησιών.
Ανακοίνωσε ότι συναντήθηκε στις 15 Οκτώβρη με τον Δήμαρχο και τον ενημέρωσε ότι προωθεί με τη ΝΔ αλλαγή του ΚΑΛΛΙΚΡΆΤΕΙΟΥ νόμου με το σπάσιμο του ενός Δήμου Κέρκυρας και τη δημιουργία πολλών, και ως εξαγγελία Σαμαρά.
Όμως, έκπληξη προκάλεσε το σημείο της ανακοίνωσης ότι συμφωνεί και ο κος Τρεπεκλή. Αντίθετα, στην ανακοίνωση του Δήμου που ακολούθησε (ΗΚ.Σ.18/10/2011) δεν αναφέρεται τίποτε σχετικό δημιουργώντας τεράστιο ηθικό πρόβλημα που πρέπει ο κος Τρεπεκλής να ξεκαθαρίσει άμεσα. Ή ο Δήμαρχος αποκρύπτει τη... συμφωνία του ή ο κος Δένδιας τον “καπέλωσε” και ανακοίνωσε δήθεν Τρεπέκλεια  συμφωνία ώστε να τον υποχρεώσει να σιωπήσει αφού, πιθανή δημόσια διαφωνία, θα σημάνει “στραγγαλισμό” του.
Είναι γνωστό ότι ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Ρίγγας, μόλις ανέλαβαν καθήκοντα αλλά και αργότερα, δήλωσαν τη σαφή  συμφωνία τους με την Καλλικράτη και ανέδειξαν τα πολύ θετικά του ενός δήμου στην Κέρκυρα-Διαπόντια. Άλλαξαν λοιπόν θέση ή κομματικό καπέλωμα; Μήπως πιέζονται να υλοποιήσουν κομματική εντολή για υπονόμευση του Καλλικράτη ώστε να... δικαιωθεί το κόμμα, να διευκολυνθεί η αλλαγή του νόμου και να μοιραστούν καρέκλες; Αλλά και να κάμουν δ και δώρα στην υποστυλωτική αριστερά ελίτ.
Ο Ν. Δένδιας, Κορυφαίος υπουργός της Δεξιάς Καραμανλικής καταστροφικής διακυβέρνησης (η οποία μεγαλούργησε σε απίθανα σκάνδαλα, σε νταβατζισμό, στην υπανάπτυξη, σε υπεραύξηση της κρατικής διαφθοράς και πάνω από όλα στην οικονομική καταλήστευση και κατάρρευση), αντί να αποσυρθεί στον εθελοντικό πολιτικό αφανισμό, αποθρασύνεται να εξαγγέλλει τη διάλυση του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας που αποτελεί λαϊκή κατάκτηση.
Επιπλέον, ως υπουργός και κερκυραίος βουλευτής δεν έχει λύσει κανένα κερκυραϊκό πρόβλημα, ούτε στο Νομό, μήτε στους απόδημους. Μόνο μπαρουφιάζει με τη στήριξη υποτακτικών και ελεγχόμενων ΜΜΕ.
Επιδιώκει όμως να εξαγοράσει συνειδήσεις μοιράζοντας πολυδημαρχιλίκια και θέσεις μέσω της ξαναδημιουργίας πολλών δήμων στην Κέρκυρα για να καλύψει την εγκληματική πρόθεση ΝΔ-Σαμαρά, να “καταργήσει” τον (καλύτερο του “Καποδίστρια”) “ΚΑΛΛΙΚΡΆΤΗ” μέσω του οποίου το ΠΑΣΟΚ υποχρεώθηκε να παραχωρήσει αυξημένη μεν δύναμη στις τοπικές κοινωνίες αλλά, ως Δεξιόστροφο, έμεινε μόνο σε ψίχουλα.
Είναι γνωστό ότι η ΔΕΞΙΑ εχθρεύεται και τρέμει κάθε θεσμό (πολύ περισσότερο την αυτοδιοίκηση) που ενισχύει τη δύναμη του λαού έναντι της κεντρικής διεφθαρμένης αυταρχικής, εκμεταλλευτικής κρατικής εξουσίας. Η περίοδος Βατοπεδίου, ομολόγων, Ζήμενς και βέβαια του  χρέους είναι μερικοί από τους  πολύ πρόσφατους ντροπιαστικούς συμβολισμούς που οι διαχειριστές τους έπρεπε να είχαν... εξαφανιστεί.
Εξ αιτίας αυτής της εχθρότητάς της  δημιουργεί τους τοπικούς θεσμούς συγκεντρωτικούς και διεφθαρμένους καθομοίωση του κράτους. Αυτή είναι ξανά η Δένδια υπόσχεση μοιράζοντας δημαρχιακά κλπ αξιώματα με πολλούς δήμους για να είναι δήθεν ο δήμος δίπλα στον δημότη.
ΑΠΊΘΑΝΗ ΥΠΟΚΡΙΣΊΑ: ΑΛΉΘΕΙΑ, ΤΙ ΛΈΕΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΈΝΑ ΧΡΌΝΟ ΔΕΝ ΈΓΙΝΕ ΟΎΤΕ ΜΙΑ ΛΑΪΚΉ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗ  ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΕΝΏ ΣΥΝΕΙΔΗΤΆ ΥΠΟΝΟΜΕΎΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΟΠΙΚΆ ΣΥΜΒΟΎΛΙΑ;
Αλήθεια, πώς να προχωρήσει ο ενιαίος Δήμος Κέρκυρας όταν όλες οι παρατάξεις που συμμετέχουν στο ΔΣ κατέβηκαν στις εκλογές χωρίς ελάχιστο πρόγραμμα και λειτουργούν ως απλές συνδικαλιστικές παρατάξεις δίχως όραμα , θέσεις, διάθεση;
Αλήθεια, γιατί αν είναι πολλοί οι δήμοι ο κ. Δένδιας-ΝΔ “υπόσχεται” χρηματοδότηση ενώ αν είναι ένας δήμος αρνείται ;
Αν θέλει αποκέντρωση του κράτους μπορεί εύκολα να το κάμει. Αν θέλει το Δήμο κοντύτερα στο λαό ας δώσει περισσότερες αρμοδιότητες και πόρους στα Τοπικά Συμβούλια και στις Λαϊκές Συνελεύσεις.
Όμως τέτοιες... πολυτέλειες δεν αγγίζουν τον Ν. Δένδια και την Παράταξή του.
Δεν εκπλήσσει βέβαια η συνολική σιωπή ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας απέναντι στην πρόκληση Δένδια-ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ, όταν ξεφεύγει λίγο από τη  δεξιόστροφη πορεία του και ψηφίσει κάτι φιλολαϊκό (όπως ο ΚΑΛΛΙΚΡΆΤΗΣ), τρέχει αμέσως να το εγκαταλείψει ή να το υπονομεύσει. 


ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝαΚ)
Γιάννης Ζωχιός