Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Η ANOIXTH EΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΖΩΧΙΟΥ ΠΡΟΣ...

...τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κέρκυρας
κον Ιωάννη ΡΙΓΓΑ
Θέμα: Yπονόμευση Δένδια του Ενιαίου Δήμου Κέρκυρας 
                                                                                        Κύριε Πρόεδρε,

Ο Βουλευτής Κέρκυρας κος Ν. Δένδιας ανακοίνωσε ότι συναντήθηκε στις 15 Οκτώβρη με τον Δήμαρχοκον Γ. Τρεπεκλή και τον ενημέρωσε ότι (σε συνεργασία με τον... Ζώη!!!) προωθεί την υλοποίηση της θέσης της ΝΔ για αλλαγή του ΚΑΛΛΙΚΡΆΤΕΙΟΥ νόμου για τη διάλυση του ενός Δήμου Κέρκυρας και την  (εγκληματική) επιστροφή  στους  πολλούς.
Παρουσίασε μάλιστα τον κον Δήμαρχο να ...
...συμφωνεί επειδή: ο ένας Δήμος δεν μπορεί να διοικηθεί και να ανταποκριθεί στις ανάγκες των δημοτών.
Αντίθετα με τον Βουλευτή, ο Δήμαρχος δεν επιβεβαίωσε (εκτός και μας διέφυγε)  καμιά συμφωνία του για διάλυση του Δήμου Κέρκυρας.
Είναι γνωστό (και η ΝαΚ το είχε επαινέσει δημόσια) ότι ο κος Τρεπεκλής και εσείς προσωπικά, κυρίως μετά την εκλογή σας, εκφράσατε τη σαφή συμφωνία σας με τον Καλλικράτη και τονίσατε τα πλεονεκτήματα του ενός δήμου να λυθούν τα σημαντικά προβλήματα.
Η ΝαΚ θεωρεί βαθιά προσβολή την πολιτική  μεθόδευση Δένδια να αποδώσει στο Δήμαρχο συμφωνία που ο ίδιος δε φαίνεται να αποδέχεται.
Επιπλέον, τη θέση περί... ανικάνων 120 χιλιάδων Κερκυραίων οι οποίοι (κατά τον βουλευτή και τους πίσω από αυτόν) δεν είναι ικανοί να διευθύνουν ένα μικρό δήμο ως αυτόν της Κέρκυρας και κατ' επέκταση προσδίδει σε κάθε Κερκυραίο την ανικανότητα να διεκδικήσει τη διεύθυνση δήμων όπως: Πάτρας, Θεσ/κης, Αθήνας, Μόσχας, Ν.Υόρκης, Πεκίνου κλπ. Και φυσικά να κυβερνήσει την Ελλάδα κα.
Αντίθετα από αυτήν την προσβολή προς το λαό της Κέρκυρας και το ΔΣ, η ετήσια λειτουργία του Δήμου Κέρκυρας, μπορεί βέβαια να επιβεβαίωσε πολύ βλαπτικές σκοπιμότητες ή ιδιοτέλειες παρατάξεων και προσώπων, όμως όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο θελήσατε, αναδείξατε τις σημαντικές ικανότητες στελεχών και Οργάνου που αντικρούει κάθε υπονομευτική επιδίωξη.
Επειδή η συμπεριφορά Δένδια εντάσσεται στην κεντρική πολιτική επιδίωξη να υπονομεύεται κάθε προσπάθεια ενίσχυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η δε επιδίωξη αυτή εξυπηρετείται και με εξαγορά συνειδήσεων ή την εξυπηρέτηση συμπεριφορών μετριότητας (ή πολιτικής αδυναμίας)που αναζητούν θώκους μέσα από την σμίκρυνση, πρέπει να καταδικαστεί ως υπονομευτική του θεσμού της αυτοδιοίκησης και των κερκυραϊκών συμφερόντων.
Η ΝαΚ σας προτείνει. στην αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ να συζητηθεί έκτακτα και αποδοκιμαστεί η βαθιά προσβολή Δένδια-ΝΔ-Ζώη(!!!) προς τον Κερκυραϊκό λαό και τα συμφέροντά του. Και βέβαια η επιδίωξη εμπλοκής του Δημάρχου σε αυτές τις μεθοδεύσεις.
Ο Ν. Κέρκυρας πρέπει να  σταματήσει την ποδηγέτηση που για δεκαετίες του επιβάλουν οι διάφορες καταστροφικές μορφές Κερκυραιαρχών (αθηνοκεντρικών ή αθηνολατρών), με ποικίλους   συνένοχους (καλοταϊσμένους)  μηχανισμούς, εξ αιτίας των οποίων τα Νησιά μας εμφανίζουν σαφή εικόνα πολιτικής, οικονομικής, πολιτιστικής, κοινωνικής  καθυστέρησης.   
ΜΕ την ευκαιρία θέτω προς Δήμαρχο και ΔΣ το παρακάτω ερώτημα: Γιατί δεν συγκλήθηκε μέχρι σήμερα καμιά ολομέλεια των Τοπικών Συμβουλίων ούτε οργανώθηκε συνεδρίαση των Λαϊκών Συνελεύσεων που αποτελούν την κυρίαρχη δύναμη του Δήμου; Ποιοι φοβούνται τα αποκεντρωμένα Όργανα και το Λαό;   Μήπως αυτά κυρίως φοβίζουν τους υπονομευτές του ενός Δήμου;