Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

KEΡΚΥΡΑ:ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΕΝΩ...

...το λιμάνι της Ερείκουσας αποκτά Φορέα Διαχείρισης.
Σε συνεχή επικοινωνία η Άντζελα με τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη



     Σε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στη Βουλευτή Κέρκυρας του
 ΠΑΣΟΚ κ. Άντζελα Γκερέκου και τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη  κατέστη γνωστό πως  το λιμάνι της Ερείκουσας περνά στη δικαιοδοσία του ΟΛΚΕ. Ικανοποιείται  κατ’αυτό τον τρόπο ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων  για την ουσιαστική ανάπτυξη του νησιού, ανοίγοντας το δρόμο  για  τη  χρηματοδότηση των...
... λιμενικών υποδομών από κοινοτικά προγράμματα.
Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο «Εργασίες ανάδειξης επιλεγμένων τμημάτων Νέου Φρουρίου και περιμετρικού τείχους Παλαιάς Πόλης Κέρκυρας» με προϋπολογισμό 1.550.000 ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει επεμβάσεις στην τάφρο και το οχυρό Σκάρπωνα του Νέου Φρουρίου και στα τμήματα που σώζονται από την περιμετρική οχύρωση της Παλαιάς Πόλης: Προμαχώνας Σαραντάρη-Πλατωμα Αγίου Αθανασίου-Προμαχωνα Ραϋμόνδου.
Στόχος του έργου είναι η δημιουργία φρουριακής διαδρομής εντός της Παλιάς Πόλης για την προβολή και ανάδειξη του μνημειακού συνόλου πόλης-οχυρώσεων. Εκτός των καθαρισμών και των στερεώσεων των τειχών, για τη συντήρηση τους αλλά και την ασφάλεια των επισκεπτών, προβλέπεται η δημιουργία δικτύου στάσης- σήμανσης-πληροφορησης καθώς και η διαμόρφωση της στοάς (μίνας) του Προμαχώνα Ραϋμόνδου σε χώρο πληροφόρησης του κοινού.
Το έργο θα αρχίσει το Δεκέμβριο του 2011 και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2014. Φορέας υλοποίησης του θα είναι η 21η ΕΒΑ.