Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΜΩΡΑΙΤΙΚΑ:ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΔΙΑΡΡΗΚΤΗΣ...

.του κοσμηματοπωλείου
Συνελήφθη σήμερα το πρωί  (13-10-2011), από αστυνομικούς  της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, στα Γουβιά Κέρκυρας, ύστερα από καταδίωξη,  42χρονος ημεδαπός για διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο.

Ειδικότερα, ο 42χρονος διέρρηξε αρχικά εμπορικό κατάστημα στα ...

...Μωραΐτικα. Στην συνέχεια παραβίασε εσωτερική πόρτα του καταστήματος, με την οποία επικοινωνούσε με το διπλανό κοσμηματοπωλείο και αφαίρεσε από τις προθήκες του κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ.

Ο δράστης αποχωρώντας έγινε αντιληπτός  από περιοίκους και τράπηκε σε φυγή  επιβιβαζόμενος  στο αυτοκίνητο του.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας συγκροτήθηκε  επιχείρηση εντοπισμού του οχήματος, στο οποίο συμμετείχαν τα τακτικά   περιπολικά  της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας και του Τμήματος Τροχαίας καθώς και η Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος.

Το όχημα εντοπίστηκε αρχικά  στην περιοχή Τρία Γεφύρια  και στην θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη κατά την διάρκεια της οποίας ο δράστης προσέκρουσε επανειλημμένως στο περιπολικό της ΟΠΚΕ, προκειμένου να το εκτρέψει της πορείας του.

Το όχημα ακινητοποιήθηκε στην περιοχή των Γουβιών, αφού προσέκρουσε στο εξωτερικό τοιχίο ξενοδοχείου και ύστερα από αναζητήσεις , ο  δράστης εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση.

Εντός του οχήματος ανευρέθηκε το σύνολο των κοσμημάτων που είχε αφαιρέσει από το κοσμηματοπωλείο.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εμπλοκής του και σε άλλες υποθέσεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.