Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!


apergia_thumb307_Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση 24ωρης διάρκειας, πραγματοποιούν την Τετάρτη 5 Οκτώβρη η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδίες και κλαδικά σωματεία από το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Αιχμές της κινητοποίησης, είναι το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, σε συνδυασμό με τα γενικότερα οικονομικά μέτρα και η απεργία έχει προκηρυχτεί στις...
... ΔΕΚΟ και τους 151 φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται.

Σχετική είδηση: Χωρίς ενημέρωση για 24 ώρες
Εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στα εμπορικά λιμάνια, νοσηλευτές, δικηγόροι, διπλωματούχοι μηχανικοί, λιμενεργάτες του ΟΛΠ, εργαζόμενοι στους Δήμους και άλλοι κλάδοι, θα πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ξεχωριστή κινητοποίηση πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στις 10.30πμ στην Ομόνοια.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίας Υγείας και Πρόνοιας.
Στις συγκοινωνίες, τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ, τα τρόλεϊ από τις 08.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ, ο ηλεκτρικός θα λειτουργήσει από τις 10.00 το πρωί έως τις 18.00 και το Τραμ θα πραγματοποιήσει στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 6 το πρωί και από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τη λήξη της βάρδιας. 
Κανονικά θα λειτουργήσει το Μετρό και ο ΗΣΑΠ.
Δεν θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών πραγματοποιεί 24ωρη απεργία.
Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης και για 24ωρες θα παραμείνει κλειστός ο εναέριος χώρος καθώς στην απεργία συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.
Για τις 19 Οκτωβρίου, έχει προαναγγελθεί νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, με πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, για όλο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ
Επιμέλεια: Νάσος Μπράτσος