Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ!



Σκληρές σκηνές βίας και ευτελισμού της ανθρώπινης προσωπικότητας καθώς και κτηνώδεις συμπεριφορές απέναντι σε ανυπεράσπιστες γυναίκες, μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών τους, προκύπτουν από τη δικογραφία των «ληστών με τα ...

...καλάσνικοφ», 
Πέντε νεαροί Αλβανοί και μία 16χρονη Ελληνίδα, επτά συνεργοί οι οποίοι καταζητούνται, καλάσνικοφ, μαχαίρια, κατσαβίδια, ωμή βία και ζωώδη ένστικτα συνθέτουν το σκηνικό τρόμου που αντιμετώπισαν τα θύματα των κατηγορουμένων.
Η αδίστακτη συμμορία φέρεται να δρούσε από τις Αρχές του 2010, ενώ ως εγκέφαλός της εμφανίζεται ο 21χρονος Αλέξανδρος Πέπας.


(Οι κατηγορούμενοι)

Οι μαρτυρίες που σοκάρουν

Ξημερώματα της 29ης Ιουλίου του 2011. Η 61χρονη Ειρήνη Μ. βρίσκεται μέσα στο σπίτι της στη Γλυφάδα. Δεν την πιάνει ο ύπνος. Στις 03:00 τα ξημερώματα, οι Αλέξανδρος Πέπα, Σωκράτης Μένικο και Ενέα Πάνο εισβάλλουν στο σπίτι της. Την ακινητοποιούν, τη χτυπούν και της ζητάνε να τους δώσει χρήματα.
Η μάρτυρας καταθέτει: «Εγώ χωρίς να μπορώ να αντισταθώ, παρέμεινα στο κρεβάτι. Εν συνεχεία, με τη χρήση ενός κατσαβιδιού που κρατούσε ένας εξ αυτών, με χτυπούσε στην κοιλιά και μου έλεγε πως θα με σκοτώσει, αν δεν τους δώσω ό,τι έχω».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το θύμα, ο Πέπας τη φιμώνει, ο Πάνο αρχίζει να τη βρίζει και ο Μένικος την τρυπάει με το κατσαβίδι. Και οι τρεις απειλούν ότι θα τη βιάσουν. Τελικά, λίγη ώρα αργότερα, εξαφανίζονται με λεία 400 ευρώ και το αυτοκίνητό της.

Ξημερώματα της 27ης Σεπτεμβρίου του 2011. Η 33χρονη G.K., σύζυγος ανώτατου διπλωμάτη, βρίσκεται στο σπίτι της στη Γλυφάδα. Είναι ξαπλωμένη στο κρεβάτι με τον σύζυγό της, ενώ σε άλλο δωμάτιο βρίσκονται τα δυο παιδιά τους. Οι αδίστακτοι ληστές ταράζουν τη νεκρική σιγή που επικρατεί στην πολυτελή οικία.

Σαν ποντικοί ξετρυπώνουν ο Αλέξανδρος Πέπα, ο καταζητούμενος Λέλι και ο Έρβιστ Μέτα. Τα όσα περιγράφονται στην κατάθεση θα δοκιμάσουν τις αντοχές σας.

Η 33χρονη γυναίκα ισχυρίζεται ότι οι κουκουλοφόροι τη μεταφέρουν στο σαλόνι. Στη κρεβατοκάμαρα αφήνουν τον σύζυγό της και τα δύο παιδάκια.

Η σάρκα της γίνεται εύκολη λεία στην αρρωστημένη σεξουαλική «πείνα» των δραστών. Η ίδια λέει: «Κατέβασαν τα παντελόνια και μου είπαν να πιάσω τα γεννητικά τους όργανα, όπως και έκανα, αυνανίζοντάς τους, μέχρι που εκσπερμάτωσαν στο στήθος μου, καθ' όσον εγώ δεν φόραγα μπλούζα και από την αρχή είχα τυλιχθεί με ένα σεντόνι».

Στη συνέχεια, οι δράστες, αφού ικανοποιήθηκαν, άδειασαν το σπίτι και αποχώρησαν με τη Mercedes της οικογένειας.

Ξημερώματα της 9ης Οκτωβρίου του 2011. Η 47χρονη Σοφία Μ. βρίσκεται στο σπίτι της στην Ηλιούπολη με τον 15χρονο γιο της. Κανείς από τους δυο τους δεν μπορεί να φανταστεί τι θα επακολουθήσει.
Ξαφνικά ακούστηκε θόρυβος από το σαλόνι. Το θύμα ξύπνησε. Μέσα στο σπίτι έχουν εισβάλει οι Αλέξανδρος Πέπας και Σωκράτης Μενίκος.

Την απειλούν με μαχαίρι και απαιτούν να σωπάσει. Την προειδοποιούν ότι, εαν δεν τους δώσει χρήματα, θα σκοτώσουν τον γιο της. Εκείνη τους υποδεικνύει έναν φάκελο με 4.000 ευρώ. Τους τον παραδίδει. Το θρίλερ, όμως, δεν τελειώνει εδώ.

«Τότε γυρίζει ο Μενίκος και μου λέει. Αφού κάναμε καλή μπάζα, να το γλεντήσουμε. Με πιάνει από τους ώμους και με σπρώχνει στο προσκέφαλο του κρεβατιού, με αποτέλεσμα να χάσω τις αισθήσεις μου».

Το θύμα ξυπνάει γύρω στις 05:00 τα ξημερώματα. Οι αδίστακτοι ληστές έχουν εξαφανιστεί. Εκείνη είναι γυμνή πάνω στο κρεβάτι, με σπέρμα πάνω στο σώμα της.

Τι ισχυρίζονται οι βασικοί κατηγορούμενοι

Αποκαλυπτικοί για τη δράση τους εμφανίζονται να είναι και οι έξι κατηγορούμενοι.

Το «βαθύ λαρύγγι» της υπόθεσης προκύπτει ότι είναι η 16χρονη Ελληνίδα -κοπέλα του φερόμενου ως «εγκεφάλου». Από τη δική της κατάθεση ξεδιπλώνεται το κουβάρι της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, που εκτείνεται από τις αρχές του 2010.

Η νεαρή καταθέτει ότι το αγόρι της και οι φίλοι του «εισέρχονταν σε οικίες και με την απειλή όπλων-οπλοπολυβόλων, μαχαιριών, ακινητοποιούσαν τους ένοικους και τους αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα».

Συνεχίζει λίγο πιο κάτω: «Από τις αρχές Μαΐου έως και σήμερα, ο Πέπα και οι συνεργοί του, πρωινές ώρες, διέπρατταν ληστείες σε καταστήματα, κυρίως κοσμηματοπωλεία, ενώ βραδινές ώρες, αφού συναντιόντουσαν, είτε στην πλατεία Υμηττού είτε στην πλατεία Δάφνης, επιβιβάζονταν κυρίως σε αυτοκίνητο και μετέβαιναν σε οικίες, όπου εισέρχονταν με την απειλή όπλων, αφαιρούσαν από τους ενοίκους χρήματα, κοσμήματα καθώς και αυτοκίνητα».

Η 16χρονη, όμως, εμφανίζεται λαλίστατη και για τον προμηθευτή των καλάσνικοφ. Λέει ότι τα έπαιρναν από άτομο στην περιοχή της Λούτσας και συνεχώς άλλαζαν το σημείο όπου τα έκρυβαν, ώστε να μην εντοπιστούν.

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος της οργάνωσης, 21χρονος Αλέξανδρος Πέπα, καταθέτει ότι δεν συμμετείχε σε όλες τις ληστείες αλλά ούτε στις ασελγείς πράξεις εναντίον των γυναικών. Λέει χαρακτηριστικά: «Εγώ, ο Meta Ermir, o Pano Enea καθώς και ο Leli είχαμε πάει σε περίπου δέκα σπίτια χωρίς να είμαστε μαζί όλες τις φορές. Τα όπλα που βρήκατε στο σπίτι μου, μου τα έδωσαν κάποια άτομα από την Αλβανία, για να κάνω ληστεία σε μαγαζί, γιατί από τα σπίτια δεν έβγαζα πολλά λεφτά».

Από την πλευρά του, τον Πέπα κατονομάζει ως αρχηγό της οργάνωσης ο Ενέα Πάνο, ο οποίος απολογείται ότι τον γνώρισε πριν από τρεις μήνες, παρακινώντας τον να πάρει μέρος σε δύο ληστείες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ομολογία του Έρβιστ Μέτα, ο οποίος ήταν στην ομάδα που εισέβαλε στο σπίτι του διπλωμάτη στη Γλυφάδα. Με κυνικό τρόπο αναφέρει ότι εκεί μέσα ο Πέπα και ο Λέλι έκαναν στη γυναίκα «ασελγείς πράξεις».
zougla.gr