Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ!

Με τους δικηγόρους τα βάζουν οι δικαστές καθώς χαρακτηρίζουν την πρόσφατη ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής των συλλόγων της Ελλάδας, για το δικαστικό σώμα, ως ατυχή και απαξιωτική
Ατυχή και απαξιωτική για το δικαστικό σώμα χαρακτηρίζουν έξι δικαστικές ενώσεις την πρόσφατη ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
Η ανακοίνωση είχε γίνει για την επίσκεψη της τρόικας...
... στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
Όπως σημειώνουν οι Ενώσεις, οι Έλληνες δικαστές δεν εκχώρησαν τα δικαιοδοτικά τους δικαιώματα και την κατοχυρωμένη συνταγματικά λειτουργική τους ανεξαρτησία σε κανέναν.
Επισημαίνουν ακόμη ότι "ανακοινώσεις τέτοιου ύφους και περιεχομένου, τις επιστρέφουν σε αυτούς που με τόση ελευθεριότητα και έλλειψη μέτρου διατύπωσαν".
Σύμφωνα με τους δικαστές, η συνάντηση με την Τρόικα αφορούσε θέματα ενημέρωσης και ανταλλαγής πληροφοριών και "δεν ήταν δυνατό, ούτε επιτρεπτό να υπεισέλθουν σε ζητήματα που άπτονται της δικαιοδοτικής κρίσης των δικαστικών λειτουργών και του τρόπου με τον οποίο ασκούν τα καθήκοντα τους".
Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, ο διάλογος, η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων είναι πάγια τακτική των δικαστικών Ενώσεων, οι οποίες "δεν διακατέχονται από ξενοφοβία και δεν κυριαρχούνται από ιδεοληψίες παλαιάς κοπής".
Μάλιστα, στο τέλος χαρακτηρίζουν "τουλάχιστον προσβλητική" την αποστροφή της ανακοίνωσης της συντονιστικής που αναφέρει ότι οι εκπρόσωποι των δικαστικών Ενώσεων "επέδειξαν τον Ξένιο Δία στους επισκέπτες επιβραβευόμενοι από αυτούς με την προφανή εξαίρεσή τους από το ενιαίο μισθολόγιο" και ζητούν την ανάκλησή της.
 Στέλιος Μπαμιατζής