Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Η ΑΝΤΖΕΛΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ


Με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο και τη Γενική Γραμματέα Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε σήμερα η Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ κ. Άντζελα Γκερέκου. Κεντρικό θέμα της σύσκεψης που ακολούθησε ήταν η πορεία υλοποίησης του Σχεδίου για τη Διαχείριση της Παλιάς Πόλης. Όπως ενημέρωσε τη Βουλευτή η κ. Μενδώνη, το Υπουργείο απέστειλε την περασμένη Παρασκευή το επικαιροποιημένο κείμενο  προκειμένου αυτό να εγκριθεί το συντομότερο δυνατό από το...
... Δημοτικό Συμβούλιο. Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους εταίρους, το ΥΠΕΚΑ έχει ήδη αποστείλει  τις δίκες του παρατηρήσεις ενώ δεσμεύεται ότι θα χρηματοδοτήσει μέσω ΕΣΠΑ την ειδική πολεοδομική μελέτη για την ευρύτερη περιοχή της Εβραϊκής Συνοικίας. Με την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Σχεδίου Διαχείρισης το κείμενο θα υπογράφει κατά σειρά από όλους τους εμπλεκομένους φορείς, δηλαδή το Υπουργείο Πολιτισμού, το ΥΠΕΚΑ, το ΤΑΠΑ, τον Δήμο Κέρκυρας και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Τα ζητήματα αυτά θα συζητηθούν και στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 20-10-2011,  μετά από πρωτοβουλία της κ. Γκερέκου και στην οποία θα συμμετάσχει  ο Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Τρεπεκλής. Επιπλέον, θα συζητηθεί σε όλες τους τις πτυχές η υπόθεση του Μουσείου Τυπογραφίας, σε μια ύστατη προσπάθεια της Βουλευτού να μην απενταχθεί το συγκεκριμένο έργο.