Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΦΑΙΑΚΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ!

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ (ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ) ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ  ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Έληξαν οι θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της ελεύσεως του Ιερού Λειψάνου (Δεξί Χέρι) του Αγίου Σπυρίδωνος.
Επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν ο Ι. Ν. του Αγίου στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης στον οποίο είχε τοποθετηθεί το Λείψανο...
... για προσκύνημα  από 24/9 έως 2/10/2011.
Ο  Σύλλογος Κερκυραίων Β. Ελλάδος < Οι Φαίακες > αποτέλεσε το συνδετικό κρίκο για την μεταφορά του Ι. Λειψάνου, με την υποβολή σχετικού  έγγραφου  αιτήματος , για να ακολουθήσουν οι διαδικασίες , σύμφωνα με τους εκκλησιαστικούς κανόνες, μεταξύ των Μητροπόλεων Θεσσαλονίκης και Κέρκυρας Παξών  και Διαποντίων Νήσων, καθώς και των εκκλησιαστικών συμβουλίων  των Ι. Ναών  Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας και Κερκύρας .

Επίσης, ύστερα από συνεργασία του Συλλόγου Κερκυραίων οι Φαίακες της Θεσσαλονίκης με το εκκλησιαστικού συμβουλίου  του Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας,  προσκλήθηκε  η φιλαρμονική Κέρκυρας <Μάντζαρος> για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν,  κυρίες με τις παραδοσιακές κερκυραϊκές φορεσιές, η χορευτική ομάδα και η ορχήστρα του κερκυραϊκού συλλόγου < Οι Φαίακες >.
Στην Πανηγυρική Αρχιερατική Συλλειτουργία της Κυριακής 25/9/2011 , η φιλαρμονική έπαιξε εκκλησιαστικούς ύμνους μέσα στην εκκλησία του Αγίου στη Τριανδρία Θεσσαλονίκη.
Στις δεκαήμερες εκδηλώσεις είχαμε και άλλη μια κερκυραϊκή συμμετοχή με τη χορωδία του <Αγίου Σπυρίδωνος> Κέρκυρας να ψάλλει στη λειτουργία της Κυριακής 2-10-2011 στον ομώνυμο Ι.Ν . Τριανδρίας.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και οι εξής εκδηλώσεις:
Την Παρασκευή 23-9-2011,πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Παπάφειο ίδρυμα στη μνήμη του μεγάλου ευεργέτη Ιωάννου Παπάφη στην οποία πήραν μέρος η φιλαρμονική Μάντζαρος και το χορευτικό συγκρότημα των Φαιάκων
Την Κυριακή το βράδυ 25-9-2011 πραγματοποιήθηκε συναυλία της φιλαρμονικής στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης .
Μέλη του Δ.Σ του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να λάβουν πατρικές ευχές  των Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης και Κέρκυρας.